ACS Dumbrăvița pierde cu 3-0 turul în Franța în Europe Cup Women

ACS Dumbrăvița a fost învinsă miercuri seară în manșa I din turul 3 în Europe Cup Women, fază a optimilor de finală în a doua competiție inter-cluburi continentală ca importanță în tenisul de masă feminin, pierzând toate cele 3 partide în deplasare la clubul francez ALCL TT Grand-Quevilly, pentru care a punctat inclusiv o sportivă asiatică. Fosta multiplă campioană națională în Superliga pe echipe feminine găzduiește manșa retur duminică 10 noiembrie. 

Participare timișeană în cupele europene sub egida European Table Tennis Union, ACS Dumbrăvița fiind abonată în ultimele sezoane la partidele internaționale oficiale la fileul întrecerii numărul 2 continentale inter-cluburi, la mijlocul acestei săptămâni cu o nouă deplasare în Franța, în prima manșă a unei duble eliminatorii din Europe Cup Women, urmașă a ETTU Cup.

Bănățencele și-au câștigat dreptul de participare în optimi grație calificării croite la mijlocul lunii trecute de pe locul 2 în Grupa D a fazei pe serii, cu bilanțul 3 2 1 7:6 5 puncte, în urma câștigătoarei ASD Quattro Mori Cagliari, cu 6 puncte, dar înaintea lui Hillerød G.I. Bordtennis și A.S.D. Tennistavolo Norbello, eliminate, cu 4 respectiv 3 puncte. Ultimă formație italiană în dauna căreia timișencele pregătite de profesoara Nicoleta Huszar se impuneau cu 2-3 la meciuri, cele câștigătoare trecând în contul Andreei Valentina Zanfir, cu 3:0 la seturi, Mihaelei Roxan Ilie, tot cu 3:0, și Angelicăi-Daniela Toma, cu 3:1. Tot pe 14 septembrie ACS Dumbrăvița ceda cu 1-3 celor din Cagliari, Reka Bezeg câștigând un meci pentru românce dar Jian Wei două pentru peninsulare, în contul cărora a mai punctat și Andreea Teodora Clapa. O zi mai apoi, triumf bănățean cu 3-1 împotriva scandinavelor, conturat prin două succese de Zanfir și unul de Ilie: 3-1.

Calificarea din faza grupelor le-a adus la ceas de toamnă dubla manșă cu formația franceză ALCL TT Grand-Quevilly, care și-a fructificat avantajul terenului propriu prin triumfuri cu 3:0, 3:1 și 3:2, după cum urmează: Jiayi Sun – Mihaela Roxan Ilie 11:5, 11:8, 11:7; Galia Dvorak – Andreea Valentina Zanfir 11:5, 7:11, 11:9, 13:11; Roza Soposki – Angelica-Daniela Toma 11:6, 7:11, 15:13, 3:11, 11:7. Zanfir și Toma au egalat așadar la seturi în partidele jucate miercuri seară, Toma chiar de două ori, dar n-au răsturnat soarta manșei I.

Gruparea franceză era calificată din oficiu în acest tur 3 al competiției, în calitate de al treilea cap de serie, pe când ACS Dumbrăvița se număra între cele 4 cluburi cu coeficientul punctajului 0 din totalul celor 15 echipe cu drept de joc în turul 2 preliminar, depășit cu succes de formația timișeană.

A fost al doilea meci tur din optimile de finală ale Europe Cup Women, după ASKO LZ Linz Froschberg- TT Vedrinamur (Belgia) 3-0, austriecele fiind la rândul lor calificate din oficiu direct în turul 3, cap de serie numărul 1, cu mențiunea că Linz AG Froschberg are al doilea coeficient, cap de serie numărul 2 în Champions League Women. Calificată din oficiu în turul 3 este și TTC Novi Sad, gazdă duminică a manșei I cu Tecnigen Linares.

În competiția numărul 1, Liga Campionilor feminină, actualmente la stadiul celor 4 serii triunghiular, Franța și Spania sunt reprezentate de câte 3 cluburi iar Austria de două, câte unul provenind din Cehia, Germania, Polonia și Ungaria, în speță SH-ITB Budaörsi 2i SC. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 9

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: