ACTUALIZARE. 5-0 și cu Iași. Cvadrupla campioană ACS Dumbrăvița trece în turul Superligii și de CSM Arad, cu 5-2. Pe 27-29 octombrie, în faza a II-a a grupelor din ETTU Cup, cu trupe din Grecia, Olanda și Turcia

Hotărâtă să mențină la cote înalte ștafeta ridicată prin cele 4 titluri naționale adjudecate succesiv în Superliga pe echipe de senioare în tenisul de masă feminin românesc, ACS Dumbrăvița a demarat pe măsură în noua ediție a elitei, cu ocazia turului de campionat din această săptămână de la Buzău, unde sâmbătă seară a dispus cu 5-2 și de CSM Arad. Semnele sunt așadar cât se poate de bune pentru elevele Nicoletei Huszar înaintea debutului în noua campanie internațională, în cadrul fazei secunde a grupelor din ETTU Cup, la finele lunii, contra unei foste oponente, Dozy Den Helder / Noordkop, din Olanda, a elenelor de la Sarises Florinas și a câștigătoarei de serie Kocasinan Belediyesi Spor Club, din Turcia. Iar timișencele au încheiat turneul cu încă un triumf, 5-0 duminică dimineață cu CS Politehnica Iași…

Confruntată în ultimii ani cu stoparea finanțării dinspre Consiliul Județean Timiș dar chiar și așa performantă și laureată pe plan intern respectiv reprezentantă de cinste în arena cupelor europene inter-cluburi, ACS Dumbrăvița a abordat noua ediție a elitei autohtone cu o componență ușor modificată prin despărțirea de Adina Diaconu, continuând și pe mai departe Andreea Zanfir și Mihalea Dospina, precum și Andreea Balint, propulsată în campania anterioară de la nivelul tineretului, cărora li s-a alăturat Izabela Lupulesku, junioară din Serbia.

Iar primele rezultate n-au întârziat să apară în cascadă în turul Superligii de la Buzău, culminând în această seară cu un 5-2 contra bine cotatei garnituri de la CSM Arad, după 4-0 la un moment dat. ACS Dumbrăvița a încheiat participarea în turneul din sud-est duminică dimineață printr-un detașat 5-0 contra Politehnicii Iași, care în actuala campanie se plasează oarecum pe același palier valoric cu formația constănțeană, în calcule putând intra și omogena echipă din Mediaș, depășită tot sâmbătă de timișence cu 5-1, în runda de dimineață.

Returul ar urma să aibă loc în iarnă, după Anul Nou, cel mai probabil la Dumbrăvița, unde era programat inițial și actualul tur, acum spre final la Buzău.

Până atunci, tot luna aceasta, pe 27-29 octombrie, ACS Dumbrăvița va găzdui una dintre grupele fazei secunde a seriilor în ETTU Cup, cu oponente din Grecia, Turcia și Olanda, și anume, conform tragerii la sorți, Sarises Florinas, Kocasinan Belediyesi Spor Club și Dozy Den Helder / Noordkop.

Înaintea victoriilor de astăzi, ACS Dumbrăvița acumulase deja patru succese din primele tot atâtea runde ale debutului de tur în sala ”Romeo Iamandi” din Buzău, unde campioana României s-a aliniat în absența antrenoarei Nicoleta Huszar, prezentă la Bistrița pe un alt front competițional, al copiilor, îndrumând vlăstarele timișene în întrecerea națională de 8-10 ani.

În primele două reuniuni programate joi la Buzău, campioana en titre a dispus cu 5-2 de Pristavu Câmpulung și cu 5-3 de Farul Constanța. Vineri, în a doua zi, timișencele au început cu o victorie, 5-1 cu Politehnica Cluj, iar în reuniunea de după-amiază ACS Dumbrăvița a trecut cu 5-0 de Dunărea Giurgiu, cu câte două puncte reușite de Izabela Lupulescu și Mihaela Dospina, plus Andreea Balint. Și CSM Arad avea tot patru victorii după primele patru reuniuni: 5-0 cu Dunărea Giurgiu și 5-3 cu Politehnica Iași respectiv 5-0 cu Pristavu Câmpulung și 5-2 cu Farul Constanța, ambele vineri.

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: