Ilcu (CS Raris): „Partida cu Odorheiu Secuiesc a durat 3 ore”

După ce fetele Dumbrăviţei s-au întors sub scut de la faza tur a Superligii Naţionale de tenis pe masă pe echipe de seniori, clasîndu-se pe locul 3 înaintea pauzei de iarnă, iată că şi reprezentanţii băieţilor în întrecerile de seniori la nivel naţional, CS Raris Timişoara, au dat o raită prin locul-gazdă al acestei discipline, sala „Romeo Iamandi” din Buzău, unde s-au clasat pe locul 5 într-una din cele două serii a cîte 8 grupări din cadrul Diviziei A, liga secundă.

Stelian Ilcu, reprezentînd cu succes tenisul de masă timişorean la întreceri internaţionale de veterani din ţările limitrofe, încă ţine steagul sus la aproape 57 de ani pentru secund-divizionara CS Raris, care a obţinut 3 victorii din 7 partide în turul Diviziei A de seniori

Stelian Ilcu, care în 10 ianuarie va împlini 57 de ani, Eugen Mutrescu, din generaţia 1968, Cristian Cristănuş, în vîrstă de 33 de ani, şi Olah Gabor, un junior în vîrstă de 18 ani, şi care a fost acomodat cu pulsul competiţiei în două dintre partide, au alcătuit echipa timişoreană C.S. Raris, care a obţinut 3 victorii, şi anume 5-1 cu Unirea Alba Iulia, 5-2 cu Spartac Bucuresti şi 5-4 cu CSS Odorheiu Secuiesc. „Partida cu Odorheiu Secuiesc a durat circa 3 ore, fiind extrem de disputată. Se joacă la o singură masă, intrîndu-se pe rînd, şi astfel s-a întins pe durata mai multor ore”, ne-a explicat Stelian Ilcu pe seama meciurilor de maxim 5 seturi, derulate pînă la 11, faţă de 21 de puncte, în trecut.

CS Raris şi-a păstrat practic componenţa din trecuta ediţie, parcursă tot în eşalonul secund, după ce acum 2 ani îl avea în lot şi pe juniorul Daniel Butnariu, care a fost „aruncat în focuri” odată ce echipa a scăpat de emoţiile retrogradării, trecînd însă apoi la formaţia CS Dumbrăviţa.

Ilcu a mai remarcat că dat fiind obligativitatea alinierii unei rezerve în cazul loturilor cu cîte 3 componenţi, C.S. Raris a profitat în a-l induce în atmosfera unei asemenea întreceri pe juniorul Olah Gabor, care a fost utilizat „în meciuri în care nu prea aveam mari şanse de cîştig, pentru a dobîndi experienţă de concurs”. Raris a fost învinsă în 4 dintre meciuri, şi anume de Liceul Teoretic Nagy Mozes Târgu Secuiesc, cu 5-1, de CSM Zalău, tot cu 5-1, de Fit-Feel Odorheiu Secuiesc (5-0) şi de LPS Constanţa, cu 5-0.

În clasamentul seriei Timişoarei, după cele 7 runde constînd în turul campionatului, conduce CSM Zalău, cu 14 puncte, urmată de LPS Constanţa (13p), 3. Fit-Feel Odorheiu Secuiesc (12p), 4. L.T. Nagy Mozes Târgu Secuiesc (10p), 5. C.S. Raris (10p – dar clasată inferior datorită eşecului în meciul direct), 6. CSS Od. Secuiesc (9p – victorie directă cu Spartac Bucureşti), 7. Spartac Bucureşti (9p), 8. Unirea Alba Iulia (7p).

După disputarea returului Diviziei A, în februarie 2013, locurile unu şi doi din cele două serii ale ligii secunde vor disputa 4 turnee pentru locurile 1-4, urmînd ca primele două să promoveze în Superliga masculină. Locurile 3-4 vor fi direcţionate în zona 5-8, cele clasate pe 5-6 vor lupta pentru poziţiile finale 9-12 iar cele de pe 7-8 vor încerca evitarea retrogradării, într-un turneu play-out al locurilor 13-16. Locurile 15-16 vor retrogada în Divizia B, liga a treia a ţării.

Iar de la un Campionat Naţional, la un turneu memorial de veterani, în Ungaria, la Bekescsaba, unde Stelian Ilcu şi Eugen Mutrescu vor concura la finele acestei săptămîni, competiţia pe mai multe categorii de vîrstă urmînd a atrage la start peste 100 de jucători de tenis de masă, inclusiv din Germania, iar taxa de înscriere fiind de 4.000FT.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: