Nicoleta Huszar (ACS Dumbrăvița): ”O lege în ţara asta ar schimba cu siguranţă multe…”

ACS Dumbrăvița a jucat și în acest an finala la titlu a Campionatului Național de tenis de masă al FRTM, Superliga pentru echipe de senioare, pierdută în 2018 după sezoanele de dominație de la mijlocul acestui deceniu a formației pusă pe roate de profesoara Nicoleta Huszar. Care, ca de obicei, cu picioarele pe pământ și foarte realistă, s-a referit cu ocazia ”Galei Sportului” din această după-amiază la necesitatea finanțării adecvate a sportului. 

Antrenoare și conducătoare a grupării Dumbrăviţei, Nicoleta Huszar a semnalat că ”am avut promisiuni şi că vom avea o premiere, care nu s-a realizat, cel puţin din partea Consiliului Județean Timiş. Poate anul acesta au reuşit să facă rost de fonduri, să premieze măcar persoanele care merită. Noi nu plângem în mod special după această premiere… Dar trebuie ţinut cont că nu lucrăm numai cu seniorii. Lucrăm cu foarte multe categorii de copii, de la 7 până la 18 ani. Chiar de curând am venit de la Open-ul Serbiei, unde am luat două medalii de aur şi două de bronz. Ca o paralelă faţă de echipa mare… Dacă se pune mai mult accent pe copii, ce facem cu seniorii? Vedeţi cum s-a făcut exprimarea, că se doresc proiecte pentru copii şi juniori, şi foarte bine, căci dacă nu facem acest lucru, sigur nu-i vom avea la nivel de seniori… Sigur, poate acest lucru e la nivel de Guvern, nu neapărat la Consiliul Județean Timiş, poate şi dânşii îşi doresc, o lege în ţara asta ar schimba cu siguranţă multe… Dacă s-ar sta la o masă rotundă cu cei implicaţi. Fără ajutor financiar nu vom avea mai departe echipe cu care să ne mândrim că mergem în continuare, la Tokyo… Trebuie să fie motivaţi, că ne trezim că pleacă, noi trebuie să-i menţinem pe plan local…”

Iar în încheiere, ”vă doresc tuturor Sărbători fericite, şi dumneavoastră, cei de la presă, care ne-aţi ajutat foarte mult!”

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 54

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: