Halep risipește un 5-1 în tie-break și termină ultima grupa Turneului Campionilor, la Singapore

După începutul bun pe care l-a avut la cea de-a doua ediție a Turneului Campionilor de la Singapore, Simona Halep a fost eliminată astăzi în urma insuccesului din fața polonezei Agnieszka Radwanska. Favorită la câștigarea campionatului, tenismena constănțeană încheie pe ultimul loc grupa, în spatele rusoaicei Sharapova, care nu mai poate pierde calificarea în fazele superioare, dar și în spatele italiencei Pennetta, pe care a învins-o în prima etapă, precum și a lui Agnieszka Radwanska.

Simona Halep (sursa foto: wtatennis.com)

Simona Halep (sursa foto: wtatennis.com)

 

Simona Halep avea nevoie de o victorie în partida care a început în această dimineață de la ora 9 a României. Un moment psihologic câștigat de către jucătoarea din Polonia a fost cheia spre succes. După ce a dominat primul set, Radwanska fiind în continuă fugă după egalare, Simona Halep a condus cu 5-1 în tie-break, având serviciul și nevoie de doar două puncte pentru a câștiga primul set. Obligată să câștige partida cu 2-0 la seturi pentru a mai avea o șansă la calificare, Radwanska a dovedit tărie mentală și a egalat situația, ca mai apoi să câștige setul cu 7-5 în tie-break.

În ciuda indicațiilor primite de la antrenorul său, coborât pe suprafața de joc pentru a-i reseta moralul, Simona Halep nu a mai contat în setul secund, în care a reușit să ia doar un game. Doar 30 de minute a durat cel de-al doilea set, câștigat de Radwanska cu scorul de 6-1.

Dacă Sharapova nu mai poate pierde calificarea, bătălia se dă între Radwanska și Pennetta. Poloneza se va califică în dauna italiencei, doar dacă aceasta va pierde cu 2-0 la seturi în fața rusoaicei Sharapova, în partida care va începe astăzi de la ora 13.30.

În grupa albă Muguruza conduce cu două puncte, după două victorii cu 2-0 la seturi în fața Safarovei și a nemțoaicei Angelique Kerber. Dacă Safarova nu mai are vreo șansă la calificare, Kvitova pare să aibă o singură opțiune pentru a prinde calificarea în fazele eliminatorii, să o învingă pe Muguruza mâine, iar rezultatul să fie coroborat cu o înfrângere sau o victorie în trei seturi a rivalei originară din Germania.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Tenis: