Hella 1 – Alcatel 3 2-1 în Grupa Masters a Cupei Helios la Tenis pentru corporații

Într-o autentică zi de vară, pe 13 iunie au continuat întrecerile din cadrul Cupei Helios pentru corporaţii, alocate tenisului amator, mai exact sportivilor angajaţi ai marilor companii din vestul ţării. Deşi canicula a influenţat sensibil calitatea actului sportiv, apariţia trofeelor în vitrina clubului au accentuat ambiţiile competitorilor de pe terenurile cu zgură.

f1

 

În grupa superioară, Masters, s-au întâlnit de această dată echipele Hella 1 şi Alcatel 3. Debutul întrecerilor dintre cele două l-au făcut perechile Cristian Octav & Mihai Creţ pentru prima şi Tiberiu Sviderka & Daniel Sava pentru cea de-a doua. Partida de o bună factură tehnică cât şi tactică, echilibrată, cu răsturnări de situaţie, a adus în cele din urmă primul punct echipei Alcatel 3. Tiberiu și Daniel, cu un plus de concentrare şi puţin noroc, reuşesc să-şi adjudece victoria în master tie-break cu  scorul 6-3; 6-7 (5-7); 10-8.

Primul meci de simplu i-a avut protagonişti pe Dragan Radosavlevici, reprezentând Hella 1, şi Nicu Braşoveanu pentru Alcatel 3. De asemenea, o partidă la fel de frumoasă, cu spectaculoase răsturnări de scor în setul secund, a adus punctul de această dată jucătorului cu o mai bună tactică aplicată în teren. Dragan a reuşit să controleze bine punctele în primul set, mai ales prin plasamente reuşite în adîncimea terenului şi, după o uşoară cădere la începutul celui de-al doilea, a revenit din nou la conducere încheind partida cu scorul 6-2; 7-6 în favoarea sa.

Punctul decisiv dintre cele două echipe l-a adus Mihai Creţ în visteria Hella 1, reuşind să se impună în faţă lui Robert Mercioiu. Mihai a izbutit să conducă autoritar partida folosind adesea mingi la limita terenului de joc şi, pe un fond bun de presiune constanta pe lovituri, adversarul său a făcut prea multe greşeli neforţate pentru a putea echilibra întrecerea. Aşadar pe tabela generală s-a înscris Hella 1 – Alcatel 3: 2-1.

În cadrul aceleiaşi grupe am mai consemnat şi ultimul meci de simplu dintre echipele Alcatel 3 şi Alcatel 4. Tiberiu Sviderka, pentru prima echipa, a reuşit să se impună cu un simetric 6-1; 6-1 în faţă lui Daniel Nan. Jocul său constant, răbdarea în construcţia punctelor şi controlul momentelor importante din desfăşurarea partidei sunt atuurile în obţinerea victoriei de această dată. Per total, Alcatel 3 – Alcatel 4: 3-0.

Ultimul meci al zilei din grupa Masters l-au susţinut Alexandru Iordache, pentru Alcatel 1, respectiv Sebastian Netoie pentru Alcatel 4. Alexandru, deşi a avut o prestaţie mai puţin agresivă decât adversarul său, a reuşit să controleze mai bine desfăşurarea punctelor în primul set, iar în cel de-al doilea luciditatea din tie-break a făcut diferenţa. Astfel, reuşeşte să închidă scorul la 6-2; 7-6 (7-0) în favoarea sa şi pe fondul unei căderi de concentrare a partenerului său de joc. Pe tabloul general am înscris Alcatel 1 – Alcatel 4: 1-0.

:::::

Grupa Challenger a avut pe terenul cu zgură echipele Mahle 2 şi Waterford. Din partea primei echipe a evoluat Cristian Maniliuc şi pentru cea de-a doua, Marius Cristea. Prima întrecere de simplu s-a bazat pe lovituri de siguranţă, menţinerea mingii în joc, victoria fiind consemnată în dreptul jucătorului cu mai puţine greşeli personale. Mai ambiţios şi cu o atitudine uşor mai agresivă la loviturile decisive, Cristian înclină balanţa partidei în favoarea sa: scor final 6-4; 6-3. Egalitatea la puncte avea să fie restabilită de perechea  Adrian Ţurai & Nicu Bucălăete, care a trecut destul de lejer de perechea Flavius Ardelean & Ovidiu Petca, de la Mahle2 . Omogenitatea, loviturile lungi în adîncimea terenului şi duelurile victorioase la fileu au fost atuurile perechii câştigătoare, care a închis scorul la 6-0; 6-2.

Punctul decisiv a fost adjudecat de Gheorghiţă Constantin, pentru echipa sa, Mahle 2,0 în faţa lui Iuliu Ranta. Gheorghiţă, cu un joc constant, conduce majoritatea punctelor, reuşeşte multe lovituri slice destabilizatoare şi, ajutat de serviciu, închide partida la scorul 6-1; 6-0 în favoarea sa. Iuliu a greşit prea mult reverul în meci şi, pe fondul unor lovituri prea puţin agresive, cedează controlul partidei. Am consemnat astfel Mahle 2 – Waterford: 2-1.

Iar cea din urmă confruntare a zilei din grupa secundă i-a adus faţă în faţă pe deţinătorii trofeului, echipa Kromberg, şi pe jucătorii echipei T.R.W.

Partida de simplu a adus şi primul punct celor dintâi, prin Răzvan Hander, care a trecut uşor de Cornel Draguţu, scor 6-0; 6-0, într-un meci cu balanţa înclinată într-o singură direcţie. Deşi reuşeşte câteva puncte izolate, Cornel nu a făcut faţă presiunii şi ritmului impus de adversar şi a cedat uşor iniţiativa. Victoria celor de la Kromberg a fost consfiinţită de perechea Răzvan Hander &  Florin Borza, care a trecut cu un simetric 6-1; 6-1 de perechea Vlad Iftimiciuc & Sorin Isac. Echipa T.R.W., dezechilibrată tehnic, reuşeşte doar puncte izolate în  economia partidei şi pierde controlul jocului în favoarea perechii mai experimentate. Aşadar, pe tabloul general am consemnat Kromberg – T.R.W.: 2-0.

Acest articol a fost publicat în Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Tenis: