Hella, ”duble” la zero cu Mahle: Cupa Helios la tenis pentru corporații

Sub un soare torid încă din primele ore ale dimineţii, duminică 14 iunie au continuat partidele de tenis pe terenurile cu zgură ale bazei sportive Helios din Timişoara. Întrecerile Cupei ajunse acum la cea de a cincea ediţie, reunesc  sportivi iubitori ai sportului alb reprezentând marile Corporaţii din vestul ţării. Evoluţiile pozitive ale jucătorilor de la un an la altul, măresc miza competiţiei cu satisfacţii deosebite pentru toţi susţinătorii evenimentului  sportiv.

cupa-helios-corporatii-2011-6

 

În cadrul grupei Masters de această dată s-au întîlnit echipele Hella1 şi Mahle1. Prima partida de dublu dintre cele două echipe au adus faţă în faţă perechile Alexandru Preda & Mihai Creţ respectiv Ciprian Paralescu & Gheorghe Vascan. Prima pereche  mai omogenă ,a reuşit să impună încă de la început un ritm bun de joc şi o presiune constantă pe adversar. Susţinuţi de servicii eficiente şi finalizări frecvente în apropierea fileului sau impus destul de categoric în două seturi scor 6-0, 6-1 şi au adus astfel Hella 1 la conducere. Partida de simplu ce a urmat a dat câştig de cauză aceleiaşi echipe reprezentată de această dată de Octavian Jurcoane, avându-l ca adversar pe Gheorghe Vascan. Octavian a aplicat cu răbdare tactica de joc stabilită, iar superior fiind la serviciu, susţinute de retururi direct câştigătoare şi atacuri la fileu cu finalizare, a închis scorul la 6-0; 6-0. Gheorghe, dezechilibrat de o poziţionare deficitară la lovituri , de un serviciu prea moale şi mingi returnate în apropierea fileului nu pune mari probleme adversarului său. Punctul cu numărul trei pentru echipa Hella1 este câştigat de Drăgan Radosavlevici  în confruntarea sa cu Ciprian Paralescu. Ciprian a încercat să lungească cât mai mult schimburile de mingi dar controlul bun al loviturilor impus de adversarul său l-a făcut să producă nenumărate greşeli personale. Dragan, superior tehnic cât şi tactic, a înclinat balanţa partidei în favoarea sa şi a închis scorul la 6-1; 6-0. Tabloul general a consemnat Hella 1 – Mahle 1 3-0.

Şi deţinătoarea Cupei, echipa Alcatel 2, a avut în această zi un prim meci în faţa celor de la Alcatel4. Astfel, Laurenţiu Ştefan, de la prima echipă, a trecut punctual cu numărul unu  pe tabloul general în favoarea campionilor prin întrecerea sa cu Daniel Nan: scor 6-1; 6-1. Laurenţiu a arătat o mare disponibilitate la efort, un control bun al loviturilor din profunzimea terenului, şi a câştigat majoritatea punctelor importante în meci. Daniel, deşi a pus presiune pe adversar cu dese urcări la fileu, nu a reuşit să destabilizeze jocul acestuia şi depăşit adesea de lungimea mingii a făcut destule greşeli neforţate.

În grupa Challenger, prima confruntare a opus echipa Hella 2 echipei Mahle 2. Sebastian Bodea prinţ-un joc mai hotărât cu plasamente lungi , o bună presiune pe minge şi ajutat de un serviciu eficient aduce o primă victorie echipei sale Hella2 în faţa lui Ovidiu Petca. Consemnăm scorul 6-1; 6-0. A doua partidă de simplu cu o tentă uşor mai echilibrată decât precedenta, a adus câştig de cauză aceleiaşi echipe Hella 2, prin Alexandru Stoian. Acesta cu un nivel de joc superior adversarului său câştigă puncte direct din retur, serviciu, sau apropierea fileului. Cristian Maniliuc, de la Mahle 2, încearcă menţinerea mingii cât mai mult timp pe suprafaţa de joc beneficiind de o bună deplasare în teren, dar depăşit frecvent de plasamentele la limită ale adversarului a cedat iniţiativa în meci. Tabloul general a consemnat Hella 2 – Mahle 2 2-0.

Înfruntarea finală a zilei în grupa secundă a opus echipele Zoppas şi Contitech. Prima întrecere a fost jucată între perechile Gheorghe Petcov & Caroly Mezei, reprezentând prima echipă, şi Ştefan Berceanu & Paul Toth, pentru cea de-a doua. Partida de dublu puternic disputată cu răsturnări de scor s-a decis la final într-un master tiebreak în favoarea echipei  Zoppas. Deşi dezechilibrată tehnic, perechea Ştefan & Paul a reuşit să dea o ambiţioasă replică adversarilor, dar cu un minus de concentrare la final scapă printre degete victoria. Gheorghe & Caroly s-au completat mai bine în teren, au avut un plus de luciditate şi noroc la final, închizând scorul la 5-7; 6-4; 11-9.

Punctul decisiv a fost adjudecat de Mirel Grămadă pentru Zoppas în detrimentul lui Silviu Oană reprezentatul Contitech.În urma unei partide echilibrate cu schimburi lungi de mingi acesta închide scorul la 6-4; 6-2. Un plus de presiune pe adversar şi controlul bun al punctelor importante în economia partidei au fost atuurile câştigătoare ,de cealaltă parte mingi prea moi şi greşelile neforţate au făcut diferenţa.

Ultima întâlnire de simplu a opus pe Cristian Rutner pentru Zoppas şi Paul Toth pentru Contitech. Paul a făcut o partida bună. A reuşit să controleze jocul prin lovituri ofensive în apropierea liniei din spate a terenului, să menţină o presiune în plus pe adversar şi să câştige mingile importante în meci. Astfel a adus punctul de onoare echipei sale ,scor 6-2;6-3. Cristian a jucat ambiţios, insistent, cu un consum mare de energie dar influenţat negativ de căldură amiezii a returnat mingi prea moi pentru adversarul său. Consemnăm aşadar pe tabloul general Zoppas – Contitech 2-1.

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Tenis și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = cincisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: