Nini Dica în… Galaxy: succes în 3 seturi cu favoritul numărul 1 şi speranţe de finală

Un tînăr tenisman timişorean, legitimat la SC Sport 4 Fun, şi care joacă şi fotbal, la FC Electrica 1869, şi-a deschis larg drumul spre finala unui turneu bucureştean. Nini Dica, înscris în cadrul categoriei 12 ani masculin a turneului de simplu de categoria 1 dotat cu Cupa Galaxy, şi favorit numărul 8 al întrecerii, a furnizat surpriza zilei de marţi, dispunînd în sferturi de finală cu 4-6, 6-3, 6-3 de Mihai Ţăroiu (Palatul Copiilor Piteşti), favorit numărul 1 al întrecerii organizate de Asociaţia CS Galaxy Best sub egida FRT.

În prealabil, Dica trecea cu 6-3, 6-2 de Ştefan Peteu (Politehnica Bucureşti), şi cu 6-1, 6-3 de Tudor Burduf (Dinamo), în vreme ce favoritul numărul 1 Ţăroiu se califica fără joc din turul I, reunind 32 de tenismani la start, pe tabloul principal.

Dica are ocazia să onoreze frumoasa victorie prin accederea în finală,
semifinala cu Matei Georgescu, de la Tenis Club Bucureşti, avînd loc miercuri, puţin după ora prînzului. Pe cealaltă jumătate a tabloului, Andrei Oprişor, favorit numărul 2, din Râmnicu Vâlcea, îşi joacă şi el intrarea în finală.

Cît despre sfertul de finală în sine, Dica a reuşit un prim set foarte bun, pînă la 4-2, moment în care datorită unui punct irosit şi-a pierdut cumpătul şi a cedat cu cu 4-6. A revenit însă, utilizînd foarte des „specialitatea casei”, scurta de dreapta, precum şi back-end în lung de linie. Scurtele l-au obosit şi impacientat foarte tare pe favorit, care a cedat în final cu un dublu 6-3.

La turneu a mai participat din Timişoara şi Alessia Ciucă, la categoria 12 ani fete, care a pierdut în turul 1 cu 6-2, 6-4.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: