Nini Dica, numărul 1 pentru România U12: calificările pentru faza finală a Campionatului European din Turcia, la Giroc

Timişoara are cîte un reprezentant în selecţionatele naţionale de tenis pentru jucători de categoria 12 ani, Andreea Velcea (Sport4Fun) respectiv Nini Gabriel Dica (CS Dyadora), ultimul putînd fi urmărit peste nici două săptămîni, în calitate de jucător numărul 1 al „tricolorilor”, în turneul de calificare al Campionatului European, de la C.S. Dyadora, în Giroc, ţelul fiind accederea la faza finală din Turcia.

După o lună grea, în care a reuşit multe rezultate excepţionale, obţinînd titlul de campion naţional la Brăila, cîştigînd turneu internaţional de la Budaors şi fiind finalist la dublu la Veneţia, Nini Gabriel Dica (12 ani) a revenit la Timişoara, în vederea pregătirii centralizate care va avea loc înaintea Campionatului European U 12.

Ieri s-a definitivat echipa naţională a României, atît la băieţi cît şi la fete, astfel că Timişoara are cîte un reprezentant la fiecare categorie. Nini Dica, alături de Filip Jianu şi Cezar Creţu vor încerca în faza de calificări, care se va desfăşura la Timişoara în perioada 25-28 iulie, să aducă României unul din primele două locuri care le oferă participarea la faza finală din Turcia (8-11 august).

La fete, Andreea Velcea, alături de Smaranda Corneanu şi Carmen Manu, va participa în aceeaşi fază a competiţiei, în Olanda.

Meciurile de la Timişoara se vor desfăşura în format Cupa Davis (două meciuri de simplu şi unul de dublu), iar Dica, din postura de jucător numărul 1 în echipă, va avea meciuri extrem de interesante.

Alături de România, din grupa de la Giroc mai fac parte naţionalele similare ale Rusiei, Ucrainei, Croaţiei, Elveţiei, Suediei, Sloveniei şi Bosniei-Herţegovina.

 

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Tenis, Timişene și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 21

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: