Pompiliu Diplan în ActiveNews. „Am ajuns să mă rog pentru Carlito Alcaraz. Nu au scutit, de fapt, nici loturile de vedete atunci când le înţepau”

Pompiliu Diplan semnează astăzi în activenews.ro – partener Sporttim despre tenisul de câmp, începând prin a semnala că „niciodată, cred, nu am scris o postare post vreun eveniment sportiv, cu atât mai puţin post un meci din Turul 2 la un turneu de 1.000 de puncte ATP (Rolex Masters din Paris). Carlos Alcaraz, locul 2 mondial şi nemesis al neînţepatului şi ortodoxului nostru erou, No-Vaks Djokovic, marea speranţă Carlito a pierdut în două seturi, în primul său meci (Round2) la acest turneu. În faţa locului 45 mondial, Safiullin, care, ce e drept, a jucat foarte bine. Vreau să spun câteva lucruri…” Iată-le mai jos conform consemnării din ActiveNews de la această legătură.

1. Motivul pentru care sunt fan No-V Djokovic e, la fel ca pentru mulţi, dincolo de tenis şi de solidaritatea pan-ortodoxă cu sârbii: el a devenit un simbol al firescului neînţepat, după şicanele făcute lui de către „lumea bună” şi alienată a politicii tenisului (Australian şi American). De atunci, e Nole vs restul obedienţilor.

2. Ca un corolar, am început să îmi doresc victoria lui peste măsură, şi am devenit expert în clasamente, puncte, rivalităţi, etc. 

3. Aşa am remarcat că până ieri erau 4 mari ce se bateau unii pe altii in varful ierarhiei: Nole, Carlito, Medvedev si Sinner. Dintre acestia, rivalitatea dintre Nole Djokovic si Carlos Alcaraz era chestiunea maxima. 

4. M-a dus gândul că Federer şi Nadal s-au retras în timpul acestei pandemii. Federer s-a vaccinat în mai 2021 şi la un an se retrăgea. Nadal la fel, înţepat şi apoi tot încercând să revină şi acuzând dureri, probleme etc. Carlos la fel, a pierdut semifinala cu Nole la Roland Garros din cauza unor crampe, şi de-atunci tot acuză probleme fizice (şi de concentrare, zic eu). La Wimbledon, Alcaraz a fost strălucit, dar de atunci a căzut, bătut de Djokovic la Cincinatti, de Medvedev la US Open (semifinală) şi de Jannick Sinner la Beijing (în doar două seturi de semifinală – al 2-lea set cu 6-1!)

5. În timpul meciului lui cu Safiulin, mă întrebam, impreuna cu Rodica Oltean: de ce nu iese, mă, niciunul din ăştia lăsaţi în urmă de Nole (şi de restul jucătorilor ruşi şi est-europeni) şi nu recunoaşte sau măcar să pună o întrebare ipotetică:

PENTRU NOI, CEILALŢI JUCĂTORI LăSAŢI ÎN URMĂ, O FI DE LA CAPSARE? 

Sau vreunul mai arogant, să dea vina pe superbul, gen… „nu poate fi decât de la capsare, altminteri îl băteam măcar o dată!” Etc. 

6. Mda. Obedientul e obedient pana la capat si nu se apuca sa enunte ipoteze in conditiile in care aceseta il pot costa sponsorizari, reclame, etc (Federer a avut filmari /co-starred cu Bill Gates insusi pentru o reclama la un amarat de meci de binefacere din Africa – link in comentariu). dar totusi… au si ei mandria lor de jucatori… vor si ei sa fie Greatest Of All Time macar ipotetic, macar intr-o lume contrafactuala in care nu s-ar fi modificat genetic. De ce nu striga nimeni contrafactualul? Cum de nu iese nimeni în fata din aceasta elita artificiala, a minciunii și cârdășiei? 

7. Până acum mă bucuram de câte ori vreun rival al lui Nole cădea în arborele de calificări, lăsându-i calea mai uşoară şi mai bătută. Acum, după atâtea eşecuri ale lui Alcaraz, bunăoară, începe să mi se facă frică: nu mai vreau Nole singur în finală (cu cate un rus, tot neînţepat). Am ajuns sa ma rog pentru Alcaraz, desi azi cel putin parea prea tarziu. E f satisfăcător dpdv politic sa vad doar oameni sănătoși în finale, dar,  dpdv sportiv, e dezolant sa tot câștigi prin abandonul rivalilor.

8. Dacă e adevarată corelaţia şi aici, în lumea VIP-urilor, e înspăimântătoare. Ăştia chiar au aplicat politica Agendei 2030/21 („No one left behind”)”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Parteneriat ActiveNews, Sport sabotat, Tenis și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Alte articole legate de acest subiect: