AEM-Luxten: băieţii campioni, fetele – vicecampioane

AEM-Luxten Timişoara a cucerit titlul naţional în Superliga masculină respectiv s-a clasat pe locul 2 în Campionatul Naţional pe echipe – Superliga feminină, la finele celor 9 runde disputate zi de zi la Braşov. Băieţii, cu 8 şahişti în echipă, s-au impus duminică dimineaţă cu 4-2 în faţa Universităţii Ploieşti, câştigând al optulea meci în competiţie şi devansându-i clar pe cei de la ACS de Şah Apa Nova Bucureşti respectiv CS Studenţesc Medicina Timişoara, care au cucerit „bronzul” cu 7 etape câştigate.

Constantin Lupulescu, deţinând cel mai mare coeficient ELO, 2655, dintre şahiştii români întrecându-se în Superligă, respectiv al treilea de la AEM-Luxten, după ruso-americanul Gata Kamsky şi ucraineanul Volokitin, a contribuit cu 8 puncte din totalul celor 9 partide jucate, fiind secondat dintre timişoreni de Mircea-Emilian Pârligras, cu 7 din 9, în vreme ce tânăra speranţă Robin-Alexandru Dragomirescu a obţinut 6,5 puncte din totalul celor 9 partide jucate. Remarcabil, şahiştii campioni timişoreni au pierdut doar două din totalul celor 54 de partide disputate timp de 9 zile la fiecare din cele 6 mese!

După ce în ultima etapă, duminică, CS Studenţesc Medicina Timişoara a trecut cu 4 1/2 – 1 1/2 de Conpet Ploieşti  iar CSM Lugoj a cedat cu 2 1/2 – 3 1/2 în faţa celor de la „Apa Nova”, „studenţii” de pe Bega au încheiat pe 3 iar lugojenii pe opt din 10 cluburi în ierarhia finală.

Tot astăzi a avut loc a noua rundă şi pe eşichierul feminin, AEM-Luxten câştigând cu 3-0 în dauna lui CSU Arad, CSM Lugoj remizând 1 1/2 – 1 1/2 cu ACS de Şah Apa Nova iar CS Studenţesc Medicina Timişoara cedând cu 1/2 – 2 1/2 în faţa celor de la CSM Bucureşti, rezultate în urma cărora s-a impus finalmente CS Politehnica Iaşi, cu 7 victorii de etapă şi două remize, urmată de AEM-Luxten, proaspătă vicecampioană europeană pe echipe, cu 8 succese de etapă şi un eşec, CSM Bucureşti (7 1 1), Medicina Timişoara, pe 4, cu 6  0  3, şi CSM Lugoj pe locul cinci în ierarhia finală de zece echipe.

Pia Cramling şi Cristina-Adela Foişor au scos 7,5 din 9 puncte posibile, cu Adeline-Ramona Uţă obţinând 6,5 din 7 într-o echipă vicecampioană de patru şahiste.

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Şah: