AEM-Luxten, lider la fete şi băieţi, cu Kamsky doar remize

AEM-Luxten Timişoara conduce în clasamentul general după 3 runde atât pe eşichierul feminin cât şi cel masculin al Campionatului Naţional pe echipe, Superliga, ce se desfăşoară până duminică la Braşov, reunind 10 cluburi, dintre care trei din judeţul Timiş, incluzându-le şi pe CS Studenţesc Medicina Timişoara şi CSM Lugoj.

Iar ziua a doua a oferit un duel între cei mai bine cotaţi doi şahişti ai actualei Superligi, Gata Kamsky, rusul sub steagul Statelor Unite, cu coeficient ELO 2756, şi Jobava Baadur, georgianul cu coeficient ELO 2712, mutând pentru CS Studenţesc Medicina, care au remizat într-un turnir altfel fără istoric, tranşat de AEM-Luxten cu 5-1, mai remizând la masa 6 şi Robin-Alexandru Dragomirescu, 18 ani, cu Adrian Marian Petrişor, în unica încleştare a minţilor în care „mediciniştii” au beneficiat de un coeficient ELO superior.

Gata Kamsky, jucând de fiecare dată la prima masă, a remizat luni şi pentru a treia oară la rând, de această dată cu ucraineanul Georgy Timoschenko, reprezentând CS Victoria Techirghiol, de care AEM-Luxten a dispus cu 4-2, conducând în ierarhia după primele 3 zile cu un total de 12 puncte, faţă de cele 11,5 acumulate de ACS de Şah Apa Nova Bucureşti.

Kamsky, Baadur şi Andrei Volokitin, ucraineanul cu coeficient ELO 2686, sunt în această ordine cei mai bine cotaţi participanţi la Superliga, urmaţi fiind de un al patrulea şahist concurând tot pentru Timişoara, şi primul român, Constantin Lupulescu, de la AEM-Luxten, cu coeficient ELO 2655.

În alte partide din întrecerea masculină, CSM Lugoj – Victoria Techirghiol 2 1/2 – 3 1/2, CS Studenţesc Medicina – Universitar Ploieşti 4-2, CSM Lugoj – Clubul de Şah Municipal Baia Mare 3-3.

AEM-Luxten conduce şi în ierarhia feminină, cu 8 puncte din totalul de nouă posibile, urmată fiind de CSM Bucureşti, cu 7,5, în condiţiile în care întrecerea sexului frumos se derulează la doar 3 mese, faţă de cele şase la masculin. În derbyuri locale, AEM-Luxten a trecut mai întâi de CSM Lugoj, cu 2 1/2 – 0 1/2, remiza survenind între suedeza Pia Cramling, a doua ca şi clasare între participante în ierarhia coeficienţilor ELO, cu 2489, şi Ligia-Letiţia Jicman, iar apoi cu acelaşi scor de CS Studenţesc Medicina Timişoara.

În alte partide, lugojencele au dispus cu 2-1 de Clubul Central de Şah, iar Medicina, cu 2 1/2 – 0 1/2 de CSM Craiova. La feminin, cel mai mare coeficient ELO e deţinut de slovaca Anna Muzychuk, concurând pentru CSM Bucureşti, urmată de Cramling şi Corina-Isabela Peptan, mutând tot pentru bucureştence.

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Şah: