AEM Luxten Timișoara, campioană a țării în Superliga masculină pe echipe și pe 3 la fete, iar Studențesc Medicina Timișoara, vicecampioană la feminin. 3 respectiv 4 din cele câte 10 cluburi ale elitei, din Timișoara și Timiș!

CS AEM Luxten Timișoara s-a impus în Superliga de șah pe echipe masculine de seniori, disputată pe parcursul a 9 runde, și a încheiat pe locul 3 în cea feminină, devansată fiind în ierarhia finală a categoriei, pe 2, de CS Studențesc Medicina Timișoara. O substanțială contribuție la triumful șahiștilor l-a avut campionul național individual din 2012, Vladislav Nevednichy, câștigător al tuturor celor 8 partide disputate…

Noile campioane naționale sunt așadar, la masculin AEM Luxten Timișoara iar la feminin Politehnica-Antibiotice Iași, urmată de nu mai puțin decât 4 grupări timișene, și anume CS Studențesc Medicina Timișoara și AEM Luxten Timișoara, ambele pe podium, precum și CSM Lugoj, a patra, cu Ligia Jicman la antrenor-jucător, și CS Sânandrei, tot în prima jumătate a ierarhiei la finele perioadei 31 august – 8 septembrie, în care, la Mamaia, s-au desfășurat Campionatele Naționale pe Echipe – Superliga, masculin și feminin.

Șahiștii timișoreni au fost urmați în clasament de CSM Baia Mare și ACS Apa Nova București, în vreme ce CS Studențesc Medicina Timișoara a încheiat pe locul 5 iar CSM Lugoj pe 6, tot din 10 cluburi participante, ca și în întrecerea feminină. Cu alte cuvinte, 3 respectiv 4 dintre grupările elitei șahului românesc sunt din Timișoara și Timiș…

Remarcabil procentajul lui Vladislav Nevednichy, cu 8 triumfuri din 8 partide pentru CS AEM Luxten, care i-a avut la mesele 1 și 2 pe Andrei Volokitin, din Ucraina, și maghiarul Ferenc Berkes, șahiști cu cel mai mare coeficient ELO al întregii competiții, 2688 respectiv 2678. Pe lângă cei 2 străini, tot în câte 8 întâlniri au mutat și Constantin Lupulescu și Mircea-Emilian Pîrligras, lotul campionilor incluzându-i și pe Radu Cristian Toma, cu 6 partide jucate, Andrei Murariu și Mihai Bida, cu câte 3, în vreme ce Mihai Lucian Grunberg și Alin Mile Berescu au mutat în una.

Antrenor al campionilor este Sergiu Grunberg.

*

Pe eșichierul feminin, lotul vicecampioanei naționale CS Studențesc Medicina Timișoara le-a reunit pe Ekaterina Atalik, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu și Dalia-Ioana Vișănescu, antrenor fiind Ioan Mărășescu.

Iar AEM Luxten Timișoara s-a clasat pe 3 contând pe Elina Danielian, Cristina Adela Foișor, Carmen Voicu-Jagodzinsky, Mihaela Veronica Foișor și Andreea Mărioara Coșman, antrenor fiind Mihail Ghindă.

Atât Cristina Adela Foișor, pentru CS AEM Luxten, cât și Angela Dragomirescu, pentru ”Medicina”, au obținut câte 7,5 puncte din 9 partide disputate.

Au retrogradat CS Otopeni și CS Muncitorul Reșița la masculin, respectiv CSS Târgu Mureș la feminin.

 

 

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Şah: