AS WMT Giroc şi AGMA Tiucă, reprezentante ale Campionatului Judeţean Timiş Alborz la minifotbal la Cupa României

AS WMT Giroc, în calitate de vicecampioană a Ligii 1 timişene, şi AGMA Tiucă, locul 3 în Campionatul Judeţean „Alborz”, vor reprezenta minifotbalul local începînd de mîine la faza finală a Cupei României, sub Pietricica, în vreme ce MAV Glissando, prima clasată pe Timiş, va participa pe 4-7 iulie la Turneul Campionilor, reunind cîştigătoarelor campionatelor judeţene.

Campionatul Judeţean Timiş de minifotbal „Alborz” se regăseşte între cele mai bune 12 din ţară în baza punctajelor reactualizate, ţinînd cont de mai multe criterii de departajare, şi are aşadar posibilitatea să alinieze două reprezentante în faza finală a celei de-a patra ediţii a Cupei României, de la Piatra Neamţ, şi anume pe AS WMT Giroc, finalistă sîmbătă a Cupei de vară timişene, depăşită fiind de MAV Glissando, respectiv AGMA Tiucă.

AS WMT Giroc este o fostă cîştigătoare a trofeului, pe cînd MAV Glissando, în calitate de campioană judeţeană, nu are drept de participare şi la Cupa României, urmînd în schimb a se alinia săptămîna viitoare la Turneul Campionilor, la Hunedoara.

Competiţia de la Piatra Neamţ se va desfăşura pe 5 suprafeţe de joc omologate.

GALERIE FOTO (clic pe poze pentru mărirea fotografiei) de la finishul Cupei de vară, sîmbătă, cu cîştigătoarea MAV Glissando în prin plan…

Iată comunicatul organizatorilor, Federaţia Română de Minifotbal…

La finalul acestei săptămâni la Piatra Neamț va avea loc unul dintre cele mai așteptate evenimente ale minifotbalului românesc, faza finală a Cupei României la Minifotbal. Astfel, în perioada 27-30 iunie, va avea loc cea de-a patra ediției a cupei care până acum a fost câștigată în edițiile precedente de Cipricom ZalăuAS WMT Giroc Timișoara șiJuventus Sibiu.

Minifotbalul românesc confirmă trendul ascendent pe care se află și atinge un nou record. Anul acesta Cupa României va fi organizată într-un format cu 52 de echipe, peste 1.000 de jucători de minifotbal, animați de plăcerea acestui frumos sport,  se vor afla la Piatra Neamț într-un maraton al minifotbalului.

Echipele vor fi repartizate în 4 urne valorice conform indicilor din clasamentul național, din care se vor forma 13 grupe. Câștigătoarele grupelor și cele mai bune 3 echipe de pe locurile al doilea se vor califica în faza superioară a competiției, duminică fiind programate finalele competiției.

”Succesul minifotbalului la nivel național se bazează pe o combinaţie de trei factori: o viziune de dezvoltare, un model managerial şi cooperare între toţi actorii implicaţi în acest proiect”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.

Federaţia de Minifotbal din România este una dintre cele mai cuprinzătoare şi bine structurate organizaţii sportive din ţara noastră, numărând peste peste 30.000 de jucători legitimaţi, peste 2.000 de echipe înregistrate repartizate la nivelul a 36 de județe, iar echipa naţională este triplă campioană a Europei în condiţiile în care campionatul european de minifotbal reuneşte ţări cu mare tradiţie fotbalistică.

”Modelul de organizare pe care l-am promovat a făcut din Federaţia de Minifotbal din România un model de reuşită la nivel european, şi ne-a proiectat drept unii dintre promotorii puternici ai acestui sport la nivel mondial, o structură care se bazează la nivel național pe zeci de mii de jucători și organizatori care împărtășesc aceleași principii și valori”, ne-a declarat același Răzvan Burleanu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: