Campioana CSM Timișoara, ca lider sîmbătă la Lugoj, în etapa 3 a Superligii, iar Purcel (CS Sânandrei) și Șimon (CSȘ1 Timișoara), la europenele de cadeți de la Bar

CSM Timişoara, campioană naţională en-titre cu echipa de lupte libere seniori, august 2012

 

Activitate intensă, pe mai multe planuri, în luptele libere. Lugojul va găzdui în week-end cea de-a treia etapă a Superligii pe echipe de seniori, înaintea căreia, la masculin, campioana CSM Timișoara e lider iar gazdele pregătite de Emil Vanea pe 2, la fete formația Timișoarei fiind pe 2, iar proaspeții campioni naționali de cadeți, Alexandra Purcel, de la CS Sânandrei, respectiv George Șimon, de la CSȘ1 Timișoara, vor reprezenta România la apropiatul Campionat European al categoriei, în Muntenegru.

Luptele timișene au avut 4 sportivi calificați în finala Campionatului Național de Cadeți și toți au urcat pe podiumul finalelor de la Mangalia, Alexandra Purcel, antrenată la CS Sânandrei de Petre Brândușan, cîștigînd la categoria 70 de kilograme, pentru a doua oară consecutiv, și încoronîndu-se astfel și la 17 ani între juniorii II.

Campion al țării a devenit și George Șimon (17 ani), la categoria 100 kg, sportivul antrenat de Valentin Mihăilă la CSȘ1 Timișoara impunîndu-se și el între cadeți, în vreme ce mezina Denisa Stegaru (15 ani), s-a clasat a doua la 38 kg, tot pentru CSȘ1, iar Adrian Mihalaș (17 ani), pe locul III la 85 kg, reprezentînd tot CSȘ1, cu profesorul Mihăilă antrenor.

Campionii Purcel și Șimon vor concura începînd de marțea viitoare, în cadrul lotului României, la Campionatul European de cadeți de la Bar, în Muntenegru.

Pînă atunci însă, după ce s-au impus detașat și în cea de-a doua etapă a Superligii pe echipe de seniori, la Brașov, luptătorii de la CSM Timișoara se aliniază vineri la cîntarul oficial al ultimei runde înaintea play-off-ului, cea de sîmbătă de la Lugoj, știind că au de purtat un veritabil duel cu vicecampioana și secondanta CSM Lugoj. Este vorba așadar despre etapa a III-a a Superligii, ultima înaintea turneului final.

În care se califică primele 4 clasate, băieții lui CSM Timișoara fiind detașat pe primul loc după turneele de la Mangalia și Brașov, cîștigate, urmați fiind de cei de la CSM Lugoj, Dinamo Brașov și CSM Sfântu Gheorghe. ”Sper să ne menținem locul I și după Lugoj!” a spus antrenorul Petre Brîndușan.

La fete, ordinea după două turnee este 1. CSM Craiova, 2. CSM Timișoara, 3. CS Mangalia, 4. CS Hunedoara, timișorencele concurînd fără Estera Dobre, vicecampioana europeană depistată pozitiv după C.E. de la Tbilisi.

În privința Esterei, clubul CSM Timișoara a trimis o documentație de 14 pagini organismului oficial FILA, Federația Internațională de Lupte Amatori, pledînd pentru o suspendare cu durata de 6 luni de zile, conform altor cazuri similare, și un avertisment. FILA a replicat solicitînd într-o notă trimisă clubului timișorean săptămîna trecută lista altor susținătoare de efort utilizate în pregătirea multiplei vicecampioane continentale din Jimbolia.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Lupte: