Campionul naţional Nevednichy, între timişorenii la European

29 de şahişti români, printre care cei mai reprezentativi de la CS AEM Luxten Timişoara, în frunte cu proaspătul campion naţional la individual Vladislav Nevednichy, vor muta începînd de marţi, pe parcursul a 11 runde, la cea de-a 13-a ediţie a Campionatului European masculin individual, primii 23 clasaţi la finele întrecerii urmînd a se califica pentru Campionatul Mondial.

Competiţia găzduită de oraşul bulgar Plovdiv reuneşte 350 de şahişti din Europa, dintre care primii 25 clasaţi vor fi recompensaţi şi cu sume în bani, cu 14.000, 11.000 respectiv 9.000 euro în contul fruntaşilor de pe podium.

Din România, cel mai bine plasat în ierarhia de start a întrecerii, în baza coeficientului Elo, se regăseşte Dieter-Liviu Nisipeanu, urmat de reprezentanţi ai şahului timişorean, şi anume Constantin Lupulescu, cu coeficient Elo 2616 şi al 79-lea la debutul concursului, Mircea Emilian Pârligras (2614; 83) şi noul campion naţional Vladislav Nevednichy, cu toţii de la CS AEM Luxten. Nevednichy, în fotografia din prima pagină împreună cu Cristina Adela Foişor, colega sa de la clubul timişorean, cîştiga luna trecută campionatul naţional individual, la Sărata Monteoru, unde se înregistra de fapt un dublu triumf al Banatului, cu Foişor prima la feminin, şahista participînd de-atunci la Europeanul de la Gaziantep (Turcia), unde pentru treisferturi din parcursul competiţiei s-a aflat pe prima poziţie a ierarhiei.

La competiţia din ţara vecină participă şi alţi sportivi ai campioanei naţionale masculine pe echipe, CS AEM Luxten, ca de exemplu Alin Mile Berescu şi marea speranţă Robin Alexandru Dragomirescu, un proaspăt abslovent al Colegiului Naţional „C.D. Loga”, dar şi şahişti de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, ca Marius Manolache, ori Tamas Kristof Balla, de la CSM Lugoj. Din România s-a înscris şi şahista Irina Bulmaga, de la CS Politehnica Iaşi şi unica non-timişoreancă la recent încheiata ediţie feminină a Campionatului European.

Aşadar o largă participare autohtonă la Plovdiv, unde fiecare al 12-lea şahist este din România…

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Şah: