Corina Căprioriu: „Mi-s mîndră că-s lugojancă”

O vicecampioană olimpică a revenit în oraşul natal… Corina Căprioriu a adus faimă mondială urbei timişene iar Lugojul a fost sîmbătă în mare sărbătoare, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de vară de la Londra întorcîndu-se în oraşul de pe malurile Timişului, pentru a primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului. Iar reuşita lugojencei generează acum o frumoasă emulaţie în rîndul tinerilor judoka localnici, însufleţiţi de performanţa concitadinei lor…

Performera care în 18 iulie a împlinit 26 de ani a mărturisit cu emoţie în alocuţiunea avută cu ocazia festivităţii de decernare a titlului de Cetăţean de Onoare al Lugojului că „mi-s mândră că-s lugojancă!”

Dar să ne uităm un pic peste activitatea Corinei Oana Căprioriu… A fost prima oară la gimnastică, dar la vîrsta de şase ani s-a decis să urmeze judo-ul, alături de cei doi fraţi mai mari. A păşit în premieră pe tatami sub îndrumarea profesorului lugojean Adalbert Batkay, de la CSM Lugoj.

Următoarea etapă spre marea performanţă a parcurs-o la Cluj Napoca, unde, la vîrsta de 13 ani, a devenit campioană naţională de judo, reuşită urmată de peste 180 de medalii. A participat la o multitudine de concursuri, naţionale, internaţionale, continentale sau mondiale, evident, cea mai mare performanţă realizînd-o prin ocuparea locului 2 la categoria 57 de Kilograme, în finala disputată la J.O. de vară Londra 2012.

Merită menţionate şi unele medalii pe care le-a obţinut de-a lungul timpului, Căprioriu devenind campioană europeană în 2010 dar şi medaliată cu bronz la Campionatul European şi Mondial din 2011.

Sportiva născută în Lugoj a cules onoruri pe bandă rulantă… 4 medalii de bronz în 2009, medalie de argint la Abu Dhabi, medalie de aur la Cupa Mondială de la Bucureşti dar şi de la Varşovia, trei medalii de argint, la Bucureşti, în 2006, Sofia – 2007, şi Madrid – 2009, o medalie de bronz la Budapesta, în 2007, precum şi o calificare şi o medalie de bronz la Supercupa Mondială de la Hamburg. Cîştigătoare şi a unei cupe europene, în 2010. Iată numai cîteva dintre reperele carierei Corinei, în spatele cărora stau foarte, foarte multă muncă, pasiune, talent şi dedicaţie…

Este de apreciat faptul că, plecată fiind de la vîrsta de 14 ani din Lugoj, Corina Căprioriu a cerut comentatorilor televiziunii române, cu ocazia competiţiei olimpice, să menţioneze că se trage din oraşul timişean, dovedind un extraordinar patriotism local şi adeverind expresia „Nu-i român ca bănăţeanul, bănăţean ca lugojanul”.

Ceremonia a avut loc în sala de sport „Ioan Kunst Ghermănescu” şi a fost oficiată de către primarul urbei, Francisc Boldea, care i-a înmînat sportivei, pe lîngă diploma de Cetăţean de Onoare, şi un cec în valoare de 50.000 ron. În finalul ceremoniei, Corina a mulţumit tuturor susţinătorilor săi şi a ţinut să precizeze că este mîndră că e lugojancă.

Totodată, reuşita Corinei la scară mondială pare a se răsfrînge fericit şi asupra generaţiilor de mîine de judokani ai Lugojului, primarul Boldea precizînd cu această ocazie că învăţăceii profesorului Adalbert Batkay vor beneficia de o nouă sală de pregătire şi concursuri, pentru care este alocat cuantumul de 50.000 ron, cu menţiunea că suma ar putea suferi ajustări în sus, în funcţie de necesităţile clubului.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Judo, Timişene și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Judo: