CS AEM Luxten Timișoara, locul 3 la Cupa României la șah rapid, la masculin

După ce anul trecut a aliniat echipa feminină, care cîștiga competiția, CS AEM Luxten Timișoara s-a prezentat la actuala ediție a Cupei României la șah rapid cu formația masculină, în care s-a regăsit și Constantin Lupulescu, proaspăt ocupant al locului 5, la egalitate de puncte cu învingătorul, la Campionatul European individual de seniori din Polonia. Iar timișorenii au încheiat pe podium…

În alcătuirea Constantin Lupulescu (coeficient ELO 2634), care a obținut 4 victorii și 3 remize din 9 partide, Mircea-Emilian Pîrligras (2632), cu 7 triumfuri și două remize, Vladislav Nevednichy (2580), cu 7 succese și o remiză, și juniorul Radu Cristian Toma, autor a 3 victorii și 4 remize, CS AEM Luxten s-a situat a treia din 22 de cluburi în ierarhia finală masculină, cîștigînd 7 dispute, remizînd una, 2-2 la partide cu cei din Techirghiol, și pierzînd în fața Politehnicii Iași, care s-a clasat a doua.

Timișorenii au învins cu 2,5-1,5 în partida cu Clubul de Șah Municipal din Baia Mare, care și-a adjudecat trofeul Cupei României la masculin.

Reculul din acest concurs al campionului național en-titre în întrecerea individuală a seniorilor, Constantin Lupulescu, triumfător în luna februarie la Băile Olănești, este absolut de înțeles, într-un sezon în care a încheiat pe locul I sau măcar la egalitate de puncte cu învingătorii toate competițiile la care s-a aliniat, în concursul intern din Vâlcea, dar și la cele externe, de la Split, din Germania și Polonia.

O altă grupare din Timiș, CSM Lugoj, s-a clasat pe locul 5, cu 5 victorii și 4 înfrîngeri, derby-ul local fiind adjudecat cu 3-1 de CS AEM Luxten. La lugojeni a excelat fostul component al clubului timișorean, Robin-Alexandru Dragomirescu, cu 7,5 puncte din 9 posibile, în lotul timișenilor mai punctînd Vlad-Cristian Jianu, Tamas-Kristof Balla, Lucian-Mihail Vasilescu, Ernest-Iosif Domanyek și Mihai Neagu.

Cupa României la şah rapid pentru echipe masculine şi feminine a fost organizată de Clubul Sportiv Tinerii Maestri Bucureşti şi Federaţia Română de Şah, în perioada 24-26 mai 2013, la Snagov. Grupările timișene n-au aliniat și echipe feminine, a căror competiție a fost mai restrînsă, în doar 6 participante.

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CS AEM Luxten Timișoara, locul 3 la Cupa României la șah rapid, la masculin

  1. Calin Dragomirescu spune:

    Imi pare bine pentru Robin ca a excelat in echipa Lugoj, dar parca as fi preferat sa exceleze in echipa AEM.
    Ar fi luat la pas AEM-ul Cupa Romaniei cu Robin in echipa.
    Felicitari pentru articol si succes tuturor echipelor din Timisoara si din judet la Superliga din septembrie.
    Calin Dragomirescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 45

 


Ultimele articole din categoria Şah: