CSM Lugoj, start bun în noua Superligă, fie și cu probleme de lot

Dacă CSM Timișoara s-a obișnuit deja cu aerul rarefiat al locului I, aflîndu-se în noul sezon al Superligii de seniori la lupte libere în onoranta dar și dificila postură de a-și apăra titlul național preluat în 2012 de la conjudețenii de pe Timiș, în schimb CSM Lugoj speră să-și redobîndească sceptrul puterii, profesorul Emil Vanea declarîndu-se mulțumit de primul pas făcut în noua campanie, la Mangalia, locul 2, după timișoreni.

Superliga de lupte a demarat în week-end la malul Mării Negre, unde era strămutată din București, cu un prim turneu de calificare, acestea disputîndu-se în sistem individual, punctele acumulate contînd pentru calificarea între cele mai bune 6 cluburi din țară, care vor urma a-și disputa titlul în cadrul turneelor finale cu dispute pe echipe.

”Ne-am clasat pe locul 2, în urma Timișoarei, dar am avut probleme de lot deoarece n-am putut alinia cel mai valoros efectiv de care am dispune, 3 portivi fiind accidentați după Campionatul European de la Tbilisi, și am decis să nu îi slăbim pentru a se încadra în categorii, deoarece, avînd în program și competiții de asemenea nivel, continental, mai solicitante, și aici mă refer și la luptătorii noștri moldoveni, slăbirile concomitente își fac efect asupra organismului și potențialului sportivului. I-am lăsat în categoria mai mare și nu au putut oferi randament optim dar în ansamblu suntem mulțumiți cu prestația noastră, bună pentru început. A fost un prim turneu reușit din toate punctele de vedere, atît valoric, căci toate cluburile s-au prezentat foarte bine, cît și organizatoric, și să sperăm că toți sportivii vor fi valizi la proximele confruntări, căci totuși, fiind un sport de contact, depindem mult de acest aspect”, ne-a spus Emil Vanea, antrenor la CSM Lugoj.

Timișenii nu au putut conta la Mangalia pe Marius Atofanei, la categoria 76 kilograme, acuzînd disjuncții costale, Sorinel Căprăruș (64 kg), care după un turneu în Bulgaria are o leziune la genunchi, precum și pe Anisim Tălîmbăț, la categoria 74 kilograme. ”Recuperarea va necesita la Atofanei o săptămînă, două, dar oricum sunt reconvocați la lotul reprezentativ…”, a mai punctat profesorul Vanea.

CSM Lugoj, care are în lot 5 sportivi selecționabili la reprezentative naționale, s-a aliniat în Dobrogea prin Alexandru Chirtoacă, ocupant al locului 5 la Campionatul European, la categoria 55 kilograme, sub steagul Republicii Moldova, Ivan Guidea (60 kg), pentru România, Ștefan Gheorghiță, la categoria 84 kilograme, un medaliat cu bronz la Campionatul European, Nicolai Ceban (96 kg), ”bronz” continental în 2012 și calificat la J.O. de vară Londra, tot în delegația Moldovei, precum și prin Cristian Țepeneag, la 120 kg.

Ca rezultate la debut, locul I a fost obținut de Gheorghiță și Ceban, la respectivele categorii de greutate, iar locul 2 de Chirtoacă (60 kg), un loc 3 fiind adjudecat de Guidea (66 kg).

”Acestea sunt momentan turnee de calificare, în care scopul este obținerea de puncte la individual, pentru a ne califica în primele 6 cluburi. Apoi, la turneele finale se luptă echipă cu echipă”, a specificat antrenorul Emil Vanea în privința stagiilor sezonului.

Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Lupte: