CSM Timişoara ia o cvadruplă vicecampioană a Europei: Dobre

După ce în 2011 a devenit vicecampioană a ţării la debutul echipei masculine în Superliga de lupte libere, CSM Timişoara lansează în luna martie şi o formaţie feminină în elita fetelor, pînă atunci însă două vicecampioane europene la zi care vor concura pentru noua grupare a oraşului urmînd să se alinieze în competiţia continentală de la Beograd.

Estera Dobre, transferată în această iarnă la CSM Timişoara pentru a lupta în echipa aflată la debut în Superligă, va încerca la începtul lunii viitoare, în Serbia, să mai urce o treaptă a podiumului, după ce anul trecut, pe 31 martie, devenea pentru a patra oară la rînd vicecampioană europeană de seniori, pierzînd finala categoriei 51 kilograme în faţa ucrainiencei Yulyia Blahinya. Timişeanca născută în 1987 vizează totodată o a doua participare la Jocurile Olimpice de vară, urmînd a lupta în calificări pentru o prezenţă la Londra, după ce în 2008, la Beijing, ceda în optimile la 48 kg cu 1-3 salvadoriencei Ingrid Medrano.

Dobre se numără printre cele 6 transferuri reuşite de CSM întru completarea lotului de 10 luptătoare cu care va aborda Superliga naţională, în componenţă mai fiind Ana Maria Pavăl, locul 5 la categoria 55 kg a europeanului din 2011 respectiv învinsă de columbianca Renteria în duelul pentru bronz de la Olimpiada de vară chineză, Georgiana Paic, şi ea vicecampioană europeană în 2011, la cetegoria 59 kilograme, respectiv Bianca Ianculovici, Tabita Dobre, Laura Gavriliuc, Bianca Predoi, Laura Iancu, Gabriela Vrabie şi Nicoleta Bogasian.

CSM va debuta în Superligă odată cu primul turneu, ce va avea loc la Braşov în 23-25 martie, rivale fiindu-i CSM Târgovişte, campioană naţională la zi, vicecampioana Craiova, CSM Reşiţa, locul III pe ţară în 2011, şi echipa din Roman (Neamţ).

Şi Superliga seniorilor va debuta în acelaşi ultim week-end al lunii martie, odată cu primul turneu, în vederea căruia unii dintre componenţi s-au pregătit pe plan local, cu profesorul Petre Brânduşan, începînd din 6 ianuarie, iar alţii cu reprezentativa României, care i-a cooptat pe Marin Filip şi Mihai Sava în lotull său lărgit, ca juniori absolvenţi în primul lor sezon la seniori. Totodată, alţi componenţi ai grupării timişorene s-au antrenat în sînul lotului Moldovei, şi anume Ion Vremere, Vladimir Gotişan, Ion Gurmuzache şi Piotr Ianulov, unii dintre ei urmînd a participa la C.E. de lupte libere pentru seniori de la Beograd, în 2-4 martie. Ulterior întrecerilor din Serbia şi din Superligă, unii luptători ai Timişoarei vor trece la rîndul lor prin furcile caudine ale calificărilor pentru Olimpiadă.

Emoţiile concursurilor vor debuta pentru echipele timişorene ceva mai devreme însă, şi anume cu o săptămînă înaintea startului Superligii, cînd oraşul Zalău va găzdui primul turneu al Ligii de cadeţi pentru băieţi şi fete, la care se vor alinia şi tineri de la CSS1 Timişoara şi CSS Lugoj.

Vineri are loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Lupte iar sîmbătă un curs de perfecţionare a antrenorilor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Lupte: