CSM Timișoara, locul 1 cu băieții și 2 cu fetele în turneul Superligii, la Lugoj

Marea bătălie în luptele libere masculine românești pe axa Timișoara – Lugoj și-a consumat ieri un nou episod, cu ocazia ultimului turneu al Superligii înaintea play-off-ului. Iar campioana en-titre CSM Timișoara s-a impus în fața ex-campioanei naționale CSM Lugoj, în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” de pe malurile Timișului, însă lupta la vîrf doar se ascute…

”I-am cam dezamăgit, căci au onorat cu prezența în sală atît primarul Municipiului Lugoj cît și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, dar CSM Timișoara a depășit CSM Lugoj”, a remarcat profesorul Petre Brândușan, coordonator al loturilor masculin și feminin la dubla campioană națională la zi pe echipe de seniori, CSM Timișoara. ”Fiind primii în turneele 1 și 2, de data aceasta am introdus mai mult tineret, căci eram deja calificați în play-off, iar o surpriză plăcută ne-a făcut Maxim Perpeliță, primul la categoria 66 kilograme. Nu ne-am așteptat să iasă primul, fiind în primul an la seniori și învingînd luptători mai rutinați”, a explicat antrenorul Brândușan, anticipînd totodată o foarte dificilă luptă cu CSM Lugoj în turneul final play-off, ce va avea loc spre finele lunii august tocmai pe malurile Timișului.

”Suntem campioni dar este extrem de greu să te menții acolo cînd toți sunt cu ochii pe tine. Însă nici noi nu vom dormi”, a spus Brândușan, care, împreună cu colegul Valentin Mihăilă, a apelat la 10 sportivi pentru turneul 3 lugojean, dintre care Andrei Franț, la categoria 84 kilograme, și Adam Babaioana, la 120 kg, s-au impus și ei, locul II fiind obținut de Nicolae Sîrbu la 55 kg și Valentin Popescu la 60 kg, în vreme ce pe locul III pentru timișoreni s-au situat Ion Vremere, la 74 kg, precum și Vlad Caraș și Alin Marian, ambii la 96 kilograme.

De la vicecampioana națională CSM Lugoj, pregătită de profesorul Emil Vanea, s-au impus, la 60 kilograme, Alexandru Chirtoacă, respectiv, la 96 kg, Nicolae Ceban.

Așadar cinci dintre cele 7 categorii de concurs au fost adjudecate ieri de sportivii de la cluburile CSM Timișoara și CSM Lugoj, două din cele 7 grupări aliniate în Superliga masculină de seniori pe echipe din 2013.

Dar iată ierarhia turneului 3 masculin, de la Lugoj, în 15 iunie 2013: 1. CSM Timișoara 64 puncte, 2. CSM Lugoj 48p, 3. CS Dinamo Brașov 43p, 4. CSM Hunedoara 42p, 5. CSM Sfântu Gheorghe 39p.

Cluburile din Timișoara, Lugoj, Brașov și Sfântu Gheorghe s-au calificat pentru turneul final al Superligii, ce va avea loc în 22-23 august la Lugoj, patrulater în care se va lupta fiecare cu fiecare, învingătoare a unei partide fiind formația care își adjudecă 4 lupte din 7.

Tot ieri, la Lugoj, a avut loc și ultima rundă dinaintea play-off-ului în întrecerea feminină, locul 1 pe malul Timișului fiind adjudecat de CS Mangalia, cu 58 puncte, urmată pe 2 de CSM Timișoara, cu 52 puncte și la egalitate cu CSM Craiova, iar apoi de CS Hunedoara, cu 45 puncte.

Gabriela Vrabie, la categoria 55 kilograme, și Georgiana Paic, la 63 kg, s-au impus pentru CSM Timișoara, locul II fiind ocupat de Raluca Chircu, la 59 kg, respectiv Beatrice Oancea, la 67 kg.

”Am resimțit lipsa lui Estera Dobre dar sperăm ca pînă la turneul final să găsim o înlocuitoare. Ceea ce a surprins de data aceasta este că turneul final al fetelor a fost desemnat a se desfășura la Mangalia, iar cel al băieților la Lugoj, aspect ce nu concordă cu recomandările FILA de a disputa asemenea competiții împreună, la greco-romane și lupte, masculin și feminin”, a mai explicat profesorul Brândușan, care va trebui așadar să-și împartă forțele în week-end-ul de 22-23 august între două turnee finale la mare depărtare unul de altul, în condițiile în care CSM Timișoara este unica grupare cu garnituri în ambele întreceri.

Ideea este că în play-off se începe cum s-ar zice de la zero, fără a se ține cont de rezultatele acumulate în primele 3 turnee preliminare, cu mențiunea că la feminin s-au calificat în careul de ași aceleași grupări care s-au situat pe 1-4 și la Lugoj, anume din Mangalia, Timișoara, Craiova și Hunedoara.

Pînă atunci însă, mare luptă pe 26-28 iulie, la Chiajna, în finala Campionatului Național individual al seniorilor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Lupte: