CSS1 Timişoara şi CS Sânandrei, aur la Naţionalul de juniori III

Două cluburi timişene au câştigat medalii de aur cu ocazia Campionatului Naţional de juniori III, rezervat categoriei de vârstă 13-15 ani, ce a avut loc în week-end la Târgovişte, CSS1 Timişoara impunându-se la categoria 85 kilograme prin Adrian Mihalaş, 15 ani, iar CS Sânandrei prin Raluca Cimpuieru, 13 ani, care a luptat la categoria 32 kilograme.

CSS1 Timişoara a mai obţinut şi o medalie de argint tot printr-un sportiv pregătit de profesorul Valentin Mihăilă, şi anume George Simon, 15 ani, la categoria 100 kilograme. „Mihalaş s-a impus tehnic, prin tenacitate, şi voinţă, mulţumită unor foarte bune procedee. Mihalaş a câştigat toate luptele prin tuş. George a pierdut finala în faţa unui adversar reşiţean pe care l-a mai bătut în alte competiţii”, au explicat antrenorii timişoreni, care i-au mai aliniat la start şi pe Silviu Muscă, Gheorghe Roxin şi Iulian Lazăr.

CS Sânandrei a obţinut chiar patru medalii, cu toate cele 4 junioare înscrise în întreceri, şi anume locul întâi prin Raluca Cimpuieru, la 32 kilograme, respectiv 3 medalii de bronz, pentru locurile 3 obţinute de sora sa în vârstă de 14 ani Nadia Cimpuieru, la 34 kilograme, Roxana Crişan, 14 ani, la 48 kilograme, şi Alexandra Purcel, la 62 kilograme, o junioară în vârstă de 15 ani. Profesorul Nicolae Brânduşan este antrenor al junioarelor de la CS Sânandrei.

La concursul la nivel naţional au participat 390 de copii, dintre care 240 băieţi, iar „rezultatele noaste au fost foarte bune, Mihalaş şi Simon fiind cooptaţi la Centrul Olimpic de la Reşiţa, unde vor fi detaşaţi cu şcoala, urmând ulterior a absolvi tot la LPS Banatul”, după cum a explicat Petre Brânduşan, antrenor la CSS1 Timişoara. Cei doi juniori vor începe pregătirile la Centrul Olimpic în luna noiembrie, fiind un pas înainte în ascensiunea lor, după ce ajunseseră în vederile selecţionerilor şi pe baza altor rezultate obţinute la categorii superioare de vârstă, cum este cazul lui Mihalaş, medaliat cu argint la Campionatul Naţional de juniori II, pentru sportivi între 15 şi 17 ani.

Urmează „Cupa României”, la finele lunii noiembrie, până atunci, cu o săptămână înainte, CSS1 Timişoara organizând „Memorialul Bati Valentin”, în 19-20 noiembrie, la două categorii devârstă, şi anume 8-10 ani, respectiv pentru juniorii III, din generaţiile 1997-´99.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = zece

 


Ultimele articole din categoria Lupte: