De „Zilele Timişoarei”, edilii invită juniorii premiaţi pe podium

Sunt ai noştri, trăiesc, iubesc, învaţă, şutează la poartă, aruncă la coş sau de pe semicerc şi sar la fileu, şi pun capul pe pernă printre noi, în comunitatea locală, şi e cazul să-i cunoaştem, să-i apreciem şi încurajăm. Într-un gest de recunoştinţă, edilii locului includ în programul „Zilelor Timişoarei”, mai exact în seara de sâmbătă 30 iulie, festivitatea de nominalizare a celor mai bune echipe din sectorul juvenil local la sporturi de echipă cu minge.

E una dintre puţinele seri când ies în luminile rampei, sub ochii unor concitadini de-ai lor, altfel având parte uneori şi de antrenamente prin nămol sau frig ori de jocuri fără vreun suflet dinafara cercului apropiaţilor prin tribune. E drept, e în contrast cu nealocarea vreunor contribuţii financiare pentru sport la ultima rectificare bugetară a Consiliului Local, din această vară, dar e un gest semnificativ. Şi apropo de amintita rectificare, au fost totuşi aprobate alocaţii pentru dotări independente în cadrul sălii „Constantin Jude”, care erau teoretic prevăzute în buget, atât pentru baschet cât şi pentru sistemul necesar la volei, rămânând de văzut ce ajustări vor fi necesare în parchetul terenului de joc, pentru ca găurile vechi să devină compatibile cu lagărele noilor stâlpi ai fileului, în rest însă, deşi s-a discutat pe tema baschetului cu titlu de amânare a unor decizii legate de finanţări pentru rectificarea din septembrie, despre fotbal şi un anumit club retrogradat nici nu s-a adus vorba, până la limpezirea apelor.

Vor urca pe rând pe podiumul din Piaţa Unirii adolescenţi, băieţi şi fete, care practică baschetul, fotbalul, handbalul, voleiul, culegând în lunile trecute medalii la nivel naţional, în competiţiile interne. N-au parte de foarte multe surprize plăcute şi, în linii mari, peste an, se pregătesc uneori şi în condiţii improprii sau cel puţin în orice caz modeste faţă de tineri de vârsta lor nu doar de peste graniţele de vest ale judeţului, ci chiar şi din ţară, aşa încât s-ar putea spune că ar fi mai binevenite fonduri în plus pentru îmbunătăţirea activităţii lor, însă şi un asemenea gest are greutatea sa, într-un plan sufletesc.

CSS Bega Timişoara, pregătită de Dan Jitaru, campioană naţională la volei, Divizia Speranţe

La baschet CSS Bega Timişoara se poate mândri cu medalii de vicecampion naţional cu băieţii sub 20 de ani şi fetele sub 16 ani, la fotbal LPS Banatul a excelat prin aurul cucerit cu 3-0 în dauna lui Dinamo de generaţia 1994 iar alb-violeţii prin triumful băieţilor de ´92 dar şi medaliile de bronz obţinute de grupa de 1993 şi zvârlugile de ´98 pregătite de ex-polistul Vlaicu, surpriza venind şi din partea Selecţionatei judeţene Timiş U16, o altă campioană naţională. Aur au cucerit şi junioarele V de la LPS Banatul, pe semicerc, la minihandbal, aceeaşi medalie intrând şi în palmaresul băieţilor angrenaţi în Divizia Speranţe la volei, cu CSS Bega Timişoara, vicecampioană naţională şi la minivolei fetiţe.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Sport sabotat, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la De „Zilele Timişoarei”, edilii invită juniorii premiaţi pe podium

  1. printu" spune:

    minivolei fetite? daca nu stiati asta e echivalentul juniorilor V de la handbal, iar edililor orasului sa le fie rusine, pentru ca se lauda ac au premiat toate echipele medaliate anul trecut, dar acele „fetite” nici nu au fost nominalizate, desi au muncit, poate mai mult ca oricine pentru a castiga acea medalie.Rusine tIMISOARA, rusine timisorenilor ce ne conduc……

  2. iovanka[css bega timisoara-volei] spune:

    am fost acolo si i-am sustinut pe baieeti!:) au fost cei mai buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: