Final: Neaga pe 4 la Supermoto juniori iar România pe 3

Vlad Neaga a încheiat pe locul 4 din 26 de concurenţi sezonul european de Supermoto la clasa juniori, motociclistul lui CS Dumbrăviţa, pe o Honda, acumulînd 110 puncte după cele 4 etape disputate în Bulgaria, în mai şi iunie, la Vransko, săptămîna trecută, respectiv la Sakarya, în Turcia, în week-end.

Juniorul lui CS Dumbrăviţa s-a strecurat într-o ierarhie finală dominată pe primele sale 7 locuri de cinci motociclişti din Turcia, în frunte cu Harun Cabuk, pe Honda, învingător cu 191 puncte, locul secund fiind ocupat de bulgarul Halmi. David Catană, Alex Baciu şi Andrei Poponuţ, reprezentînd şi ei federaţia română, au încheiat pe locurile 13, 18 şi 22 în clasamentul final.

Vlad Neaga, pilot al clubului CS Dumbrăviţa, a participat în ultimul weekend, împreună cu Sorin Trăistaru (CS Aricisupermoto), la ultima etapă de Campionat European şi Balcanic de supermoto, desfăşurată la Sakarya, în Turcia.

Vlad Neaga şi-a îmbunătăţit timpul tur după tur, odată cu acomodarea pe noul traseu, şi a trebuit să lupte cu piloţi dintre cei mai buni, ca Harun Cabuk sau Asrin Rodi Pak. Motocicleta a fost foarte solicitată, temperatura ridicîndu-se la peste 35˚C la umbră. Fiind ultima etapă de campionat european, toţi concurenţii au încercat să acumuleze cît mai multe puncte şi au venit foarte bine pregătiţi, luptîndu-se pînă la finalul fiecărei manşe. Neaga s-a prezentat foarte bine şi a reuşit să facă o depăşire şi în ultimul tur, punctele acumulate în cele două manşe clasîndu-l pe locul 6 în etapa a patra de Campionat European şi Balcanic. 

Drumul pînă în Turcia a fost destul de lung şi obositor. S-a ajuns la destinaţie vineri dar prea tîrziu ca Vlad şi Sorin să se mai poată antrena, aşa încît abia sîmbătă au urcat pe motociclete. Pista este foarte tehnică şi virajată, avînd în componenţă doar asfalt, lipsindu-i obişnuita porţiune de off-road.

De asemenea, împreună cu Sorin Trăistaru, Neaga a contribuit decisiv la ocuparea locului 3 pe naţiuni de către selecţionata României, cu 241 puncte, devansată fiind de Turcia (460p) şi Bulgaria (454p) dar încheind în faţa macedonenilor, austriecilor, slovenilor şi croaţilor.

Gruparea CS Dumbrăviţa mulţumeşte şi pe această cale pentru sprijin Primăriei din Dumbrăviţa, Consiliului Judeţean Timiş, Motobikeshop şi Aricisupermoto.

Sorin „Ariciu” Trăistaru, pilot al clubului CS Aricisupermoto, a participat în ultimul week-end, la rîndul său, la ultima etapă de Campionat European şi Balcanic de supermoto, desfăşurată la Sakarya, în Turcia. Trăistaru, mînat de binecunoscuta-i ambiţie, a reuşit să facă o cursă foarte bună, punctele acumulate în cele două manşe poziţionîndu-l pe locul 6 în etapa a IV-a de Campionat European şi balcanic.

Cu acest ultim rezultat, Trăistaru, pe KTM, s-a clasat pe locul 5 în ierarhia finală a clasei open, cu 112 puncte, fiind devansat de 2 bulgari respectiv turci, în frunte cu Angel Karanyotov. Între cei 28 de motociclişti ai clasei s-a mai regăsit un român, Mircea Doncean, al 16-lea după cele 4 runde ale sezonului, dar şi macedoneni, sloveni, croaţi şi un… sud-african. Trăistaru mulţumeşte pentru sprijinul acordat firmelor Compas Arad, Axum Comp şi Primăriei Arad.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: