GALERIE FOTO. „Cupa de Iarnă” Dinu Instal a Diviziei D Timiş, cu suspans în ziua a doua din grupe

Alte 6 meciuri, disputate astăzi în sala de sport din Giarmata, care a atras destui privitori din lumea fotbalului timişean, au închis faza grupelor celei de-a XVIII-a ediţii a „Cupei de Iarnă” – Dinu Instal la minifotbal, rezervată de AJF Timiş divizionarelor D, întrecerea alegîndu-şi astfel semifinalistele…

… A fost o plăcută duminică purtînd deja patina zilelor de vacanţă, şi în care s-a hotărît şi soarta calificatelor din grupele C şi D ale tradiţionalei competiţii, strămutată în acest an din sala „Constantin Jude”. Ambianţa şi atmosfera n-au avut însă deloc de suferit, disputele fiind interesante iar una dintre calificate, inedită.

Ziua a doua a fost mult mai palpitantă şi dramatică în privinţa accederii în semifinale. Astfel, pentru prima dată în cele 18 ediţii disputate, una dintre echipe, CS FC Chişoda, s-a calificat doar graţie golaverajului superior (plus 1), după ce încheia la egalitate de puncte grupa-triunghiular cu CFR Timişoara (0) şi Mama Mia (-1), în vreme ce AS FC Deta, suferindă în liga a patra, a fost surpriza turneului de minifotbal, reuşind maximul de puncte după ce a depășit echipe fruntaşe ale eşalonului, Pobeda Dudeştii Vechi şi CS Ghiroda.

De fapt, chişozenii au urmărit cu sufletul la gură ultimul duel al grupei, şi decisiv, dintre Mama Mia şi CFR, care, adjudecat fiind de liderul Diviziei D Timiş prin alte reuşite ale puncherului „din iarbă” Alin Gîrz, i-a propulsat la limită în semifinale.

Dar iată rezultatele şi autorii golurilor meciurilor de duminică în cele două grupe, în ordine cronologică:

Grupa C: Chişoda – Mama Mia 5-3 (3-1). Au marcat: Valentin Furdean – 2, Ciprian Gherman, Adrian Ilie şi Rafael Magdaș respectiv Bogdan Centea, Alin Gârz și Răzvan Onosă. 

Grupa D: Dudeştii Vechi – Ghiroda 4-2 (1-1). Au marcat: Fabian Novac – 2, Daniel Ciobanu şi Gheorghe Roşu respectiv Alexandru Baranyi şi Sorin Pop.

Grupa C: CFR – Chişoda 2-1 (1-0). Au marcat: Eduard Zele și Sergiu Iorgovan respectiv Ovidiu Glodean.

Grupa D: Deta – Dudeştii Vechi 3-1 (1-1). Au marcat: Radu Jude, Constantin Gheorghiţă şi Marian Pripas respectiv Gheorghe Roşu.

Grupa C: Mama Mia – CFR 3-2 (2-0). Au marcat: Alin Gârz – 2 şi Marius Toma respectiv Eduard Zele şi Sergiu Iorgovan.

Grupa D: Deta – Ghiroda 2-1 (0-1). Au marcat: Constantin Gheorghiţă şi Radu Jude respectiv Alexandru Baranyi.

Jocurile au fost arbitrate de Sorin Tarcea, Paia Pecarov, Gabriel Creţu şi Mihăiţă Hromei.

În urma rezultatelor înregistrate în grupe în cele două zile de competiţie, semifinalele, care se vor disputa tot în sala de sport din Giarmata, sâmbătă 8 decembrie, sună cam aşa: CS Dumbrăviţa – CS Chişoda (ora 11) şi Spartak Gottlob – AS FC Deta (ora 12). La fel ca și în grupe, cele două partide se vor juca cu două reprize a cîte 20 de minute şi o pauză de 5 minute. Învingătoarele vor juca finala mare, iar învinsele finala mică. În caz de egalitate după cele două reprize se trece direct la lovituri de la 7 metri.

La cald…

Alin Rus (preşedinte CS FC Chişoda): „În primul rând vreau sa felicit AJF pentru organizarea competiţiei. După un prim meci foarte bun, împotriva celor de la Mama Mia, şi câştigat de noi, în cel de-al doilea ne-am întâlnit cu un adversar care a refuzat jocul, dar vorba lui Machiavelli, scopul scuză mijloacele. Noi am făcut un joc foarte bun, din păcate scorul a fost mincinos. Un rol important l-au avut arbitrii, care nu ne-au acordat 3 lovituri de la 7 metri. Remarc pe lângă echipa mea pe portarul CFR-ului şi totodată îi felicit pe cei de la Mama Mia, care şi-au jucat şansele cu sportivitate”. 

Marian Pripas (antrenor secund Deta): „Păcat că nu s-a putut juca la Timişoara, însă şi aici condiţiile sunt destul de bune. Nivelul este însă mai scăzut decât în celelalte ediţii disputate. Arbitrajele au fost destul de bune şi doresc ca returul să-l începem tot cu două victorii. Îmi pare rău că aceste puncte nu se pun şi în campionat. Doresc să le mulţumesc tuturor celor din conducerea grupării noastre din Deta, care ne ajută să mai avem echipă în acest oraş”.

Gabriel Stoicovici, preşedintele Comisiei de Organizare şi Disciplină a AJF Timiş, ne-a răspuns întrebării de ce s-au aliniat la start numai 12 participante, în condiţiile în care întrecerea este dedicată divizionarelor din eşalonul IV, unul cu 18 competitoare: „Şi în ediţia trecută tot 12 cluburi au participat, cu excepţia echipei din Belinţ, care nu a participat niciodată. Echipele din Făget şi Sânnicolau Mare nu şi-au permis să se înscrie din motive financiare, iar echipele din Peciu Nou şi Bobda au un efectiv redus de jucători şi au preferat să intre în vacanța de iarnă. Sunt mulţumit că toate jocurile s-au desfăşurat conform regulamentului de organizare şi arbitrii şi-au făcut datoria, iar delegaţii echipelor au fost mulțumiţi de desfăşurarea acestui turneu până în acest moment”.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: