Jimbolianca Estera Dobre, trecută cu toate forţele la CSM Timişoara, din nou vicecampioană europeană de senioare

O timişeancă a pătruns zilele acestea pentru a şasea oară la rînd în finala Campionatului European de lupte libere pentru seniori, şi tot pentru a şasea oară a devenit vicecampioană continentală, cucerind medalia de argint a categoriei de 51 kilograme, o performanţă ce vine la puţin timp după achiziţionarea definitivă a Esterei Dobre de către CSM Timişoara, cu care cucerea anul trecut ediţia inaugurală a Superligii feminine pe echipe de senioare.

Estera Dobre, de 6 ori la rînd vicecampioană europeană

Estera Dobre, instruită în primii ani de juniorat de antrenorul Costel Dobârcău, la CSŞ Jimbolia, a devenit începînd cu acest an luptătoarea lui CSM Timişoara, iar ieri, la Campionatul European de lupte libere pentru seniori, masculin şi feminin, a disputat finala categoriei de 51 kilograme, în cadrul căreia a fost depăşită de Roxana Zasina, din Polonia.

Pe drumul spre finala competiţiei ce este găzduită pînă duminică la Tbilisi, în Georgia, Estera Dobre a trecut de finlandeza Tiina Paula Ylinen în primul tur al categoriei 51 de kilograme, cu 1-0 şi 4-0, apoi a învins-o şi pe letona Karalina Tjapko, cu 4-0 şi 1-0, iar în semifinale a dispus de sportiva din Ucraina, Iulia Blahinya, cu 3-0, 1-2 şi 1-0, calificându-se în ultimul act. În finală, Dobre a întâlnit-o pe poloneza Roxana Zasina, care s-a impus cu 0-1, 1-0, 2-0.

Estera Dobre (26 de ani) a mai cucerit până în prezent alte 5 medalii de argint la ediţiile continentale din 2007, 2009, 2011, 2012 şi 2013.

Ca parte a unui lot feminin de 6 luptătoare, Estera Dobre a fost unica reprezentantă a CSM Timişoara, pentru care a fost legitimată din 2013 în vederea participării nu doar la întrecerile interne pe echipe de senioare, ci şi în concursurile individuale. „Ne bucurăm foarte mult că s-a întors acasă şi pentru buna sa performanţă de la Tbilisi”, ne-a spus Petre Brânduşan, antrenor coordonator al grupărilor feminină şi masculină de Superligă de la CSM Timişoara.

Campioană naţională en-titre pe echipe de seniori, la băieţi şi fete, care va începe apărarea trofeului în 12-14 aprilie, odată cu prima etapă a noii ediţii, la Bucureşti. „Toţi ochii sunt aţintiţi asupra noastră, după succesul de anul trecut, iar şi adversarii s-au mai întărit. Ca o nouă prevedere, avem dreptul cu doar 2 străini, conform schimbării în regulamentul Superligii, iar sportivii din Republica Moldova cu dublă cetăţenie nu sunt consideraţi ca fiind autohtoni, ceea ce ne afectează puţin la băieţi, şi nu ni se pare normal, dar în orice caz ne luptăm şi în aceste condiţii. Este o anomalie să li se ceară licenţă FILA, fiind vorba de competiţia unui campionat intern, dar facem nişte demersuri în acest sens, ne-am adresat Avocatului Poporului”, a precizat antrenorul Brânuşan.

Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = zero

 


Ultimele articole din categoria Lupte: