Medalii timişorene la Naţionalul de seniori şi masters

Juniorii timişoreni de la CSS1 au avut foarte bune evoluţii, urcînd chiar pe podium la Campionatul Naţional de seniori şi masters viteză, ce a avut loc pe lacul Bascov-Budeasa, şi avînd astfel speranţe în privinţa unei fructuoase treceri la seniorat, dar şi reprezentanţii altor grupări de pe Bega şi Timiş au vîslit cu folos în Argeş, regăsindu-se finalmente pe podium, cu Simona Roşu campioană naţională la Masters, în kaiak pe 200 metri. În continuare, toate rezultatele…

Timişorenii s-au clasat de 6 ori pe podium la Campionatul Naţional de viteză pentru seniori şi masters

Spre meritul lor, juniorii secţiei de kaiak-canoe de la CSS1 Timişoara au vîslit cot la cot cu cei mai performanţi seniori din ţară, iar în unele cazuri nu doar au obţinut calificarea în finalele probelor. Astfel, multiplul campion naţional de juniori Alexandru Şalău a încheiat pe locul 3 finala probei de canoe pe 1.000 metri, cu timpul de 4:13.41, obţinînd medalia de bronz. Iniţial, în serii, Şalău încheia proba în 4.41 minute.

Remarcabil, Şalău şi-a testat forţele şi în probele de canoe pe 500 respectiv 200 metri, încheind în 2:04.02 şi pe locul 7 în finala pe jumătate de kilometru respectiv cu o îmbunătăţire şi pe distanţa cea mai scurtă, 47.19 faţă de 47.46 în serii.

Referindu-ne acum la un senior, de la CS Water Performance Timişoara, Alin Anton s-a prezentat la rîndul său între kaiakişti în cele 3 probe amintite, excelînd în cea de 200 metri, cu timpul de 38:30, cu care a devenit vicecampion naţional, de pe locul secund. Anton a încheiat al cincilea pe 1.000 metri, tot la K1, în 4.38 minute.

Revenind la juniorii lui CSS1, clasările în preajma podiumurilor finalelor n-au fost puţine, Adriana Katona sosind a patra în 58.22 secunde în finala de canoe simplu pe 200 metri, urmată îndeaproape de colega de club Loredana Curcan, iar echipajul de dublu Andreea Zăgrean – Loredana Curcan ocupînd aceeaşi poziţie în C2 (canoe).

Alt loc 4 au obţinut junioarele în cursa de kaiak K4 pe 500 metri, cu timpul de 1:56.24, trecut în contul Denisei Lungu, Ligiei Ioniţă, Adrianei Katona şi Andreei Zăgrean. 

Şi două locuri cinci, prin Adriana Katona la canoe, pe 500 metri, respectiv Bogdan Ene – Cosmin Vieru – Ionuţ Povăliceanu şi Vlad Praja în proba de kaiak (K4) pe 1.000 metri, cu timpul 3:40.01. Echipaje de dublu timişorene au mai ajuns şi în finalele de kaiak pe 200 respectiv 1.000 metri, la fete, şi 1.000 metri, la băieţi.

Iar de la juniori, la „veterani”, competitori timişoreni cu bune clasări în întrecerea Masters, pe categorii de vîrstă, rezervată celor care au depăşit vîrsta senioratului. Astfel, CS Club Nautic Banat a dominat proba de kaiak la categoria 35-44 ani, pe 200 metri, prin Simona Roşu, locul 1 şi campioană naţională, în 1:02.31, urmată de profesoara Codruţa Şofron, bronz naţional, şi Cristina Piloca, pe 4.

Constantin "Tele" Dumitra, locul 2 şi vicecampion naţional Masters în canoea CS Nautic Banat

Argintul şi titlul de vicecampion naţional l-a smuls tot în proba de 200 metri Constantin Dumitra, polisportivul timişorean de la CS Nautic Banat, şi care pregăteşte organizarea Maratonului Timişoara, în 1:00,23, devansat fiind de Fănel Miloşi (ACS Titan), cu Alexandru Pavel, „sufletul” lui CS Timişul Şag, pe locul 3, bronz pe ţară. Timişorenii au concurat în canoe, la categoria 45-54 ani.

Două locuri 4 la categoria 35-44 ani pentru Valentin Mihuţ, în canoe, respectiv Artur Mihăescu, primul în 58.86 secunde, la 34 sutimi de bronz, pe 200 metri, iar cel de-al doilea în 43.01 secunde la kaiak.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: