P.S. la un dublu aur… Brînduşan: „S-a luptat cu titlul pe masă!”

Petre Brînduşan, antrenor coordonator al loturilor de lupte libere ale CSM Timişoara, devenit primul club din România care să cîştige în acelaşi sezon titlul naţional atît la băieţi cît şi la fete, a reliefat finishul numai cu victorii avut la turneul final din play-off-ul Superligii, de la Chiajna, precum şi reuşita competiţiei internaţionale juvenile găzduită în week-end în sala CSS1 din zona Torontalului, unde „Cupa Timişoara” la copii, cadeţi şi juniori a fost adjudecată de tinerii luptători germani, cu cei de la CSS1 Timişoara încheind pe 2. Aşadar…

… Ceea ce reuşea în trecut doar Steaua, şi anume de a se impune în competiţiile de seniori pe echipe atît la masculin cît şi la feminin, dar în sezoane aparte, a izbutit în 2012 chiar de la prima încercare CSM Timişoara, marşînd pe două fronturi, sub îndrumarea lui Brînduşan şi a colegilor antrenori Valentin Mihăilă şi Doru Nilaş, dar de-acum şi cu aportul lui Gheorghe Bologa, preşedintele secţiei de lupte la CSM Timişoara şi totodată preşedinte al Asociaţiei Judeţene de lupte libere: „Este un bun manager, pe care l-am convins să vină de la Lugoj, să ne sprijine să luăm titlul, şi iată că am detronat-o pe CSM Lugoj din postura de campioană naţională în Superliga de seniori pe echipe”.

CSM Timişoara, campioni ai Superligii 2012

Turneul final, în care s-a repornit de la zero ca punctaj, a avut două faţete, şi anume „la fete era oarecum previzibil că vom cuceri titlul, deşi nu era diferenţă mare”, pe cînd „la băieţi lupta a fost foarte strînsă”, după cum a mai explicat Brînduşan.

Vicecampioană în 2011, CSM Timişoara a deposedat Lugojul de titlu în 2012 prin următorii 12 luptători, şi anume Anatoli Buruiană şi David Dobre, la categoria 55 kilograme, Andrei Prepeliţă şi Marin Filip, un junior elevat din pepiniera locală, la 60 kilograme, Mihail Sava şi Vladimir Gotişan (66 kg), Ion Vremere şi Roman Dermenji (74 kg), Piotr Ianulov şi Alin Marian, un alt tînăr provenit din pepiniera timişeană, la 84 kg, Ion Gurmuzache (96 kg), precum şi Gheorghe Şuşuncov şi Sorin Marc, un alt tînăr localnic, la 120 kilograme.

„Din 7 categorii de concurs, în momentul în care am cîştigat 4 meciuri, am învins. Aportul substanţial şi surpriza cea mai plăcută le-au oferit Anatoli Buruiană, care şi-a învins toţi adversarii, deşi era cotat cu şansa a doua, fiind un tînăr de 21 ani, în primul său an de la juniorat, provenit din Republica Moldova. Şi Andrei Prepeliţă a cîştigat toate meciurile sale iar Piotr Ianulov s-a impus şi el în toate luptele, cu CSM Lugoj, Dinamo şi Steaua”, a spus Brînduşan.

Ca rezultate în turneul final de 4 echipe, CSM a trecut cu 6-1 de CSM Dinamo Braşov, şi cu 4-3 de CSM Lugoj, care lugojeni treceau de Steaua cu 4-3, de la 0-3, timişorenii pierzînd la scorul de 2-0 la categoria 74 kilograme în ultimele doar 15 secunde ale disputei. O a treia victorie, decisivă, a fost repurtată cu bucureştenii: 5-2 cu Steaua. „S-a jucat practic cu titlul pe masă! Dacă Steaua ne bătea cu 4-3 şi cu o victorie prin tuş, erau ei campioni, şi la 2-0 chiar au reuşit un succes prin tuş”.

Campioanele naţionale de la CSM Timişoara, împreună cu antrenorii Petre Brînduşan (stînga - coordonator) şi Valentin Mihăilă (dreapta), precum şi conducătorii Lucian Reclaru (CSM - al doilea din stînga) respectiv Gheorghe Bologa

Timişorenii au fost însă constanţi în a domina întreaga întrecere a sezonului, ieşind pe locul I la toate cele 3 turnee care au decis calificatele în „careul de aşi” din turneul final, cu menţiunea lui Brînduşan că „oricare dintre cele 3 putea ieşi totuşi campioană la Chiajna”.

Aşadar rocadă în Timiş, vicecampioană a ţării devenind CSM Lugoj, devansată de timişoreni.

La feminin, noile campioane ale lansatei Superligi pe echipe de seniori sunt Cornelia Predoi, cu Tabita Dobre rezervă la categoria 48 kilograme, Estera Dobre (51 kg), Gabriela Vrabie (55 kg), şi totodată medaliată cu bronz la individual, cu Elena Bogasieru rezervă, Ana Maria Pavăl (59 kg), cu rezervă Iulia Istrate, Georgiana Paic (63 kg), Laura Daniliuc (67 kg) şi Ana Maria Otvoş (72 kg).

Prin absenţa Reşiţei, care nu s-a mai prezentat la turneul final, întrecerea s-a rezumat la un duel în 3 echipe, CSM Timişoara cîştigînd cu 4-3 cu Steaua şi cu 5-2, în primul meci, cu Centrul de Antrenament Roman (Neamţ).

Estera Dobre, Ana Maria Pavăl şi Georgiana Paic, care „ne-a adus o victorie într-o luptă în care era uşor accidentată”, precum şi Laura Daniliuc (19 ani), ocupantă a locului 5 la Campionatul Mondial respectiv 3 la C.E. juvenil, o junioară cu mari perspective de înaltă performanţă, care este cooptată de la CSS Petroşani şi se pregăteşte pentru a deveni studentă în Timişoara, au fost principalele artizane ale triumfului bănăţean: „Eram convinşi că ne vom impune şi de aceea am fost puţin prea deconectaţi, gîndind că oricum ieşim campioni”. Ca şi la băieţi, echipa feminină a dominat toate cele 3 turnee ale sezonului, ieşind prima de fiecare dată: „Iar la turneul final am şi confirmat”. 

Estera Dobre, de 5 ori la rînd vicecampioană europeană

Iar de la seniori, la valul de mîine…

 

… „Cupa Timişoara”, turneu internaţional de copii, cadeţi şi juniori

Cu participarea clubului german din Artern, în condiţiile în care Albatros Palermo n-a putut onora cu prezenţa, CSS1 Timişoara a găzduit în week-end o competiţie juvenilă reunind circa 85 de sportivi luptători, inclusiv de la CSS Jimbolia, CSM Reşiţa, CS Sânandrei, CSS Hunedoara şi clubul amfitrion.

Care timişoreni au obţinut mai multe locuri I, prin Mario Lătăianu (32 kg), Robert Szoke (38 kg), Dorin Dumitru (40 kg) şi Raul Moraru (60 kg), cu toţii la copii, respectiv Mădălina Ancuţa (30 kg), la fete. Categoria copiilor a admis luptători legitimaţi începînd de la generaţia 2001.

CSS1 s-a mai impus şi prin Raul Pop (63 kg) şi George Simon (100 kg), la juniori, timişenii de la CS Sânandrei cîştigînd şi ei două categorii, prin Alexandra Purcel, născută în 1996, la 62 kilograme, şi care a participat şi la C.E. din Polonia, în calitate de campioană a României la cadete, respectiv prin Ionuţ Pavel (34 kg).

Nemţii de la Artern, aliniind 16 sportivi, au ocupat locul I, cu 67 puncte, urmaţi fiind de CSS1 Timişoara – 62p, CSS Hunedoara – 53p, CSS Jimbolia – 48p, CS Sânandrei – 32p şi CSM Reşiţa, cu un lot mai restrîns, cu 22 puncte.

Petre Brînduşan şi colegii săi, mereu instruind juniorii la CSS1

„Concursul a fost o reuşită şi am căutat să îmbinăm utilul cu plăcutul, sportul cu recreerea, asigurînd un sejur de 8 zile invitaţilor din Artern. S-au arătat foarte interesaţi şi de a vizita zona noastră, de a ne afla obiceiurile şi tradiţiile, iar CSS1 Timişoara, CS Sânandrei şi CSS Jimbolia şi-au unit forţele pentru a le asigura o şedere agreabilă. Este vorba despre o reciprocitate, o întrajutorare sportivă dar şi cu repere culturale. Noi i-am ţinut la concurs în Timişoara, apoi clubul din Sânandrei s-a îngrijit de vizitarea zonei Orşova, cu excursii cu vaporaşul la Cazane şi Porţile de Fier, după care, de marţi, sunt în grija colegilor din Jimbolia”, ne-a explicat profesorul Petre Brînduşan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sase

 


Alte articole legate de acest subiect: