Raliul Timiş revine pe hartă: etapa a doua în 2012

Judeţul Timiş şi-a recâştigat locul în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, Raliul Timiş fiind desemnat drept a doua etapă în cadrul calendarului competiţional pe anul 2012, conform deciziei luate joi seară în cadrul şedinţei Consiliului Federal, la Bucureşti. „Raliul va avea loc pe traseul tradiţional de asfalt din zona lacului Surduc”, a spus Cornel Ţiţ, membru în Comisia Centrală a Arbitrilor şi semnatar în www.sporttim.ro al editorialului CAI PUTERE, şi care l-a capacitat pe Mihai Leu, fost campion mondial de box, actualmente specializat în organizarea de raliuri prin AMC Hunedoara, să readucă o asemenea întrecere pe plaiuri timişene.

Raliul Timiş va avea loc în ultimul week-end din luna aprilie, vineri, în 27, şi sâmbătă, pe 28, urmând în calendarul competiţional Raliului Braşovului, etapă inaugurală pe 2012, şi reînodînd astfel tradiţia perpetuată vreme de 24 de ediţii a Raliului Banatului, demarat în anul 1969. Judeţul Timiş n-a mai găzduit o etapă de Campionat Naţional de raliuri sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv din anul 2009, când s-a desfăşurat sub numele de Raliul Timiş-Realitatea.

Cornel Ţiţ, suflet al automobilismului local în această iniţiativă de menţinere a continuităţii competiţiei, a destăinuit speranţele organizatorilor ca Raliul Timiş, o întrecere rezervată piloţilor licenţiaţi, să devină în anul 2013 etapă pe asfalt în Campionatul Naţional al Ungariei, care a inclus în calendarul său pe anul viitor Raliul Aradului, în zilele de 17 şi 18 august, în urma atracţiei generate în rândul concurenţilor maghiari aliniaţi la startul din acest an al probei pe macadam.

Aşadar Timişul ar urma să vină cu etapa pe asfalt, adăugându-i-se celei pe macadam, a Aradului, şi inclusă deja între întrecerile raliurilor din ţara vecină. Iar tot ca o noutate semnalată de Cornel Ţiţ în urma şedinţei Consiliului Federal al FRAS, Raliul Sibiului a fost inclus în calendarul competiţional pe anul 2012 al Intercontinental Rally Challenge, de fapt o anticameră lansată în ultimii 2 ani a FIA World Rally Championship, ai cărei aspiranţi vor descinde în 21 şi 22 iulie pe traseul de macadam al serpentinelor spre Păltiniş.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: