Timiş Rally 2012 propune şi lansarea cărţii Destine de campioni

A lipsit 3 ani din peisaj dar revine astăzi, cu Superspeciala în care primul bolid va demara la ora 16,05, din preajma restaurantului Vaporul. Trece rîul Bega pe podul Traian şi face bucla pe sub viaductul din spatele Catedralei, cu repetiţie. Alţi 73 de bolizi îl vor urma… Timiş Rally 2012, etapă a Campionatului Naţional de Raliuri – Dunlop, îşi reintră în rol, vineri în Timişoara iar sîmbătă în zona lacului Surduc, şi festivitatea de premiere de sîmbătă seară, din Iulius Mall, va prilejui şi lansarea unei cărţi în domeniu, scrisă de Nicolae Cosmescu şi seniorul automobilismului sportiv local, Cornel Ţiţ, care semnează editorialul CAI PUTERE, din „brîiul” primei noastre pagini.

Cornel Ţiţ, consilier al AMC Racing, prezidată de Mihai Leu, organizator al Timiş Rally 2012, este un senior al automobilismului românesc şi om-cheie în repunerea pe roţi a etapei de Campionat Naţional în Timiş

Dar iată prezentarea de carte din paginile revistei de profil www.autorally.ro: „Timişoarei, unul dintre leagănele începutului automobilismului în perimetrul nostru geografic, îi revine onoarea de a găzdui în premieră naţională lansarea cărţii DESTINE DE CAMPIONI, apărută sub egida cunoscutei edituri Quattro Print, din oraşul de pe Bega. Lucrarea de excepţie este rodul colaborării prestigioşilor publicişti şi istorici ai automobilismului românesc, Nicolae Cosmescu şi Corneliu Ţiţ (localnicul fără de consultarea căruia nimic nu se mişcă în Banat, în sportul pe patru roţi). Vă asigurăm că nimeni în România, în afara celor doi, nu a mai făcut o asemenea incursiune în timp pentru a aduce pe aceeaşi linie de start pe toţi cei care au ţinut în mînă, măcar o dată în activitatea lor, o cupă…”

Cei doi autori au semnalat tot în paginile www.autorally.ro că „pe parcursul a circa 470 de pagini veţi găsi o imensă cantitate de informaţii… O carte de tip enciclopedie, în care să se regăsească toţi cei care în cariera lor au obţinut chiar şi pentru o singură dată un loc pe podium: în clasamentele finale ale celor 3 campionate ce au existat în aceste mai bine de 4 decenii sau în ierarhia generală a unei etape din CNR. Aici, şi în paginile cărţii am apelat la acronimul CNR pentru a numi Campionatul Naţional de Raliuri. De ce doar clasamentul general al unui raliu de campionat? Fiindcă nu mai există nicăieri rezultatele complete de la asemenea manifestări. În favoarea acestei constrîngeri pledează şi afirmaţia unuia dintre navigatorii de referinţă ai anilor ´80, sibianul Septimiu Popa: <ca să te impui ca nume în raliuri trebuie să ai podiumuri la general>”

„Destine de campioni” schiţează portretele a circa 600 de sportivi, care au scris istoria sportului auto la noi, de la data reluării acestei fascinante activităţi, în îndepărtatul an 1968. Fascinant care învăluie în acest week-end şi Timişoara şi Timişul. Roţile bolizilor se învîrt din nou şi în Banat, într-o etapă din CNR…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: