Timişoara, gazdă sîmbătă a unei etape mixte de Superligă

Moment bun pentru sportul timişorean pe saltea, care nu doar s-a lansat începînd din acest sezon şi pe orbita Superligii feminine, chiar la lansarea acesteia, dar şi organizează sîmbătă între orele 9 şi 14 cea de-a doua etapă a actualei ediţii a elitei la lupte libere pentru echipe de seniori, în sala „Constantin Jude”, la care îşi va alinia ambele garnituri, de băieţi şi fete. Iar în funcţie de disponibilitatea sălii, n-ar fi exclus ca şi cîntarul oficial, vineri seară la ora 18, să aibă loc tot în incinta de concurs. Aşadar o invitaţie pentru amatorii de lupte libere…

CSM Timişoara va organiza aşadar în perioada 9-10 iunie cel de-al doilea turneu al Superligii, după ce prima etapă era adjudecată de echipele timişorene, atît la băieţi cît şi la feminin. Sîmbătă, în premieră, Timişoara va găzdui aşadar crema luptelor libere româneşti, după ce în 2011 doar indisponibilitatea unei săli de întreceri a ocolit oraşul nostru în Superliga băieţilor, turneul avînd loc în schimb la Lugoj, un centru cu multiple titluri naţionale la activ, prin CSM. De fapt, cele două CSM timişene se vor lupta cel mai probabil pentru titlul pe 2012 în Campionatul Naţional pe echipe de seniori, Superliga.

Întrecerea din week-end va avea loc în paralel pe două saltele, la fete şi băieţi, întrecerea masculină avînd în principiu la start 7 echipe, prezente şi la prima etapă, printre care şi CSM Lugoj, pregătită de Emil Vanea. „Sperăm să ne consolidăm poziţia de lider avută după prima etapă”, ne-a spus Petre Brânduşan, antrenor al luptătorilor timişoreni.

Lugojul va găzdui apoi cea de-a treia etapă, în 7-8 iulie.

Altfel, luptătorii timişoreni s-au mai aliniat recent la două competiţii, şi anume în 25-27 mai la Turneul internaţional al României, la Târgovişte, unde CSM a concurat cu 2 sportivi, şi anume Gabriela Vrabie, la categoria 55 kilograme, pe locul 5, respectiv Marin Filip (55 kg), situat pe locul 3, iar mai apoi, în week-endul recent încheiat (1-3 iunie), la finalele Campionatului Naţional de juniori I, pînă la 20 de ani, în acest caz sub culorile grupării juvenile CSS1.

Radu Lazăr, luptînd la categoria 66 kilograme, a fost eliminat în turul III, în vreme ce Raul Muşet, la 85 kilograme, în turul I. Adrian Chinezoni, la 120 kg, s-a clasat pe locul 5, tot pe locul 5 situîndu-se şi Andreea Ienci, la 63 kg. „Pe Andreea au despărţit-o cîteva secunde să ajungă în finale dar sportivii noştri s-au prezentat bine în primul an ca juniori, luptînd cu sportivi mai mari, cu mai mare experienţă”, a explicat Petre Brânduşan, care îi pregăteşte pe juniori împreună cu profesorul Valentin Mihăilă.

Medalia Timişoarei a fost în schimb obţinută la lupte greco-romane, graţie unei clasări pe locul 3, prin Alex Anechitei, la 60 de kilograme, elevii pregătiţi la CSS1 de profesorii Carol Bot şi Sebastian Gavrilă obţinînd şi locul 5 prin Ionuţ Nechita, la 60 kg.

 

Acest articol a fost publicat în Lupte, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 36

 


Ultimele articole din categoria Lupte: