Timişoara la putere: AEM, aur şi argint, Medicina – bronz

Masiva prezenţă a cluburilor timişorene şi timişene la Campionatul Naţional pe echipe de seniori, Superliga 2012, a dat roade şi în ierarhiile finale, CS AEM Luxten cucerind titlul pe ţară la băieţi şi încheind a doua pe eşichierul feminin, în vreme ce CS Studenţesc Medicina a urcat pe podium, a treia, la fete. Patru echipe masculine, din totalul de 10 la start, şi 3 ale sexului frumos, din 8 în întrecere, printre care şi lugojencele, primele înafara podiumului, au reprezentat Timişul la Mamaia. Dar iată cîteva amănunte adiţionale…

Timişoara a luat medalii de toate calibrele la Superliga pe echipe de seniori de la Mamaia, prin CS AEM Luxten atît la băieţi cît şi la fete, precum şi prin Medicina, bronz la feminin

… Noi urmînd a reveni prin cuvintele însuşi preşedintelui secţiei de şah la CS AEM Luxten, Sergiu Grunberg, care semnează în www.sporttim.ro rubrica DE CE ŞAHUL?, din josul primei pagini a cotidianului nostru.

CS AEM Luxten a cucerit titlul naţional masculin pe echipe de seniori cu un total de 17 puncte din 18 posibile, rezultînd din 8 victorii şi o egalitate, şi anume 3-3 la partide cu ocupanta locului 3 în ierarhia finală, ACS Şah Apa Nova Bucureşti. Timişorenii au fost urmaţi în clasament de Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare şi „Apa Nova”, ambele cu cîte 15 puncte, în vreme ce CS Studenţesc Medicina Timişoara s-a clasat a patra, cu 12 puncte, CSM Lugoj pe 6, cu 7 puncte, iar nou-promovata CS Sânandrei Timiş, penultima, a noua, cu 3 puncte.

Duminică, în cea de-a noua şi ultima etapă masculină a Superligii, AEM a trecut de CSM Lugoj cu 5-1 la partide, prin Constantin Lupulescu, Mircea-Emilian Pârligras, Vladislav Nevednichy şi Robin-Alexandru Dragomirescuînvingători în jocurile disputate, în vreme ce Ferenc Berkes a remizat cu Vlad-Cristian Jianu iar Alin-Mile Berescu cu Mihai-Eugen Bida.

Dar iată rezultatele înregistrate de campioni, cu specificaţia că un club primeşte două puncte în ierarhie în cazul obţinerii a minim 3,5 puncte din totalul de 6 puse în joc la tot atîtea mese ale unui duel între două grupări: 3,5-2,5 cu C Şah M Baia Mare, 3-3 cu ACS Şah Apa Nova, 3,5-2,5 cu Medicina Timişoara, 4,5-1,5 cu Poli Iaşi, 5-1 cu CSM Lugoj, 6-0 cu Victoria Techirghiol, 4,5-1,5 cu CSU Ploieşti, 3,5-2,5 cu CS Sânandrei Timiş şi 4,5-1,5 cu Şah Club Cugir.

Ferenc Berkes, cu un coeficient ELO 2685 şi jucînd pentru AEM Luxten la masa 1, a obţinut 7 puncte din 8, în vreme ce Lupulescu şi Pârligras, care au mutat etapă de etapă, au scos 7 din 9, iar Berescu patru din 6, cu campionul naţional individual Vladislav Nevednichy smulgînd 2,5 din 4 iar Andrei Volokitin, cel mai bine cotat şahist al campioanei, cu un coeficient ELO 2718, 4,5 din 8. Mezinul Robin-Alexandru Dragomirescu, în vîrstă de 19 ani, a obţinut 4 puncte din 8 posibile.

CS AEM Luxten a devenit şi vicecampioană naţională, dar în întrecerea feminină, unde ultima rundă de meciuri, a şaptea, de duminică, i-a adus un 3-0 contra lui CSM Lugoj. Astfel, Anna Zatonskih a trecut de Petra Papp (U20), Cristina-Adela Foişor de Ligia Jicman iar Mihaela Veronica Foişor de Iselin-Amanda Lolici (U20).

Disputele pe echipe ale fetelor au loc la doar 3 mese, AEM Luxten încheind pe 2, cu 10 puncte obţinute din 14,5p, după CSM Bucureşti, cu Corina Peptan în componenţă şi totalizînd 12 puncte rezultate din 16p. Medicina Timişoara a urcat şi ea pe podium, tot cu 10 puncte (11,5), iar CSM Lugoj pe locul 4, cu 8 puncte (11,5).

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Şah: