Timişoreni campioni: Cristina Foişor şi Vladislav Nevednichy

Cîte 3 şahişti respectiv 3 şahiste au încheiat la egalitate de puncte pe podiumul ierarhiilor Campionatului Naţional individual de şah, încheiat marţi la Sărata Monteoru, Vladislav Nevednichy şi Cristina-Adela Foişor, ambii de la CS AEM Luxten, cîştigînd în ultima rundă şi impunîndu-se cu cîte 8,5 puncte din 11 posibile respectiv 6,5 din 9.

Profitînd de remiza disputei Manolache – Vajda, lideri peste noapte, şi trecînd de Teodor Anton, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, Nevednichy, al 6-lea pe lista de start a competiţiei, cu un coeficient ELO 2546, s-a impus cu 8,5 puncte, la egalitate cu Marius Manolache (CS Studenţesc Medicina) şi Levente Vajda (ACS de Şah Apa Nova Bucureşti). Mile-Alin Berescu, tot de la CS AEM Luxten, care i-ar fi putut egala la punctaj, a pierdut marţi cu albele, încheind pe locul 5, iar Anton, un alt timişorean, pe locul 8. Aşadar 5 şahişti localnici în primii 10 ai ţării, respectiv 11 în primii 20 (inclusiv cu prezenţe de la CSM Lugoj), iar printre cei 20 se regăsesc şi favoriţii cu cel mai mare coeficient ELO la ora startului, Mircea-Emilian Pârligras şi Constantin Lupulescu, ambii de la CS AEM Luxten.

Pe muchie şi la feminin, Cristina-Adela Foişor confirmînd vasta sa experienţă competiţională şi impunîndu-se cu negrele în 54 de mutări în faţa Mihaelei Sandu (CS Studenţesc Medicina Timişoara), pentru un dublu triumf al CS AEM Luxten Timişoara. În alte jocuri cheie ale rundei a IX-a, Mihaela-Veronica Foişor, fiica învingătoarei, a remizat cu Irina Bulmaga iar Corina Isabela Peptan, cu albele, i-a suflat ceea ce ar fi putut fi titlul Alinei L´Ami.

Cristina-Adela Foişor a acumulat 6,5 puncte, fiind urmată pe podium de Elena Luminiţa Cosma (ACS de Şah Apa Nova) şi Corina Peptan (CSM Bucureşti), cu cîte 6,5 puncte. L´Ami, Mihaela-Veronica Foişor şiAngela Dragomirescu, o timişoreancă mutînd pentru Şah Club Cugir, le-au urmat, cu câte 6 puncte. Mihaela Sandu, de la „Medicina”, a încheiat pe 7, cu 5 puncte. Aşadar patru timişorence în primele 10 şi alte 3 pînă la locul 20…

Iar pentru cei mai buni şahişti localnici urmează Campionatul European, în Turcia la feminin, din 1 ianuarie, apoi la băieţi, în Bulgaria…

Acest articol a fost publicat în Şah, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Şah: