Trăistaru pe 6, Neaga pe 7, în etapa slovenă de la Vransko

Piloţii motociclişti Sorin Trăistaru (Ariciu) şi Vlad Neaga au participat în week-end la cea de-a III-a etapă de Campionat European desfăşurată la Vransko, în Slovenia. Drumul pînă în ţara alpină a fost parcurs cu emoţii deoarece maşina lui „Ariciu” avea o defecţiune, pe care delegaţia timişeană a încercat să o remedieze înaintea întoarcerii acasă. Locul de desfăşurare al concursului este unul pitoresc, la poalele unor munţi, cu un peisaj frumos, iar pista este excelentă, alternînd porţiunile de accelerare lungi cu cele foarte virajate.

Sorin şi Vlad au avut primul contact cu pista abia sîmbătă, cînd au trebuit să se acomodeze şi să fie găsite cele mai bune setări pentru motociclete, ţinînd cont de altitudine şi de temperatura mult mai scazută decît în România. Nici unul dintre ei nu a putut însă să se antreneze în ultima lună, aceasta îngreunînd şi mai mult adaptarea cu motocicletele şi pista.

„Ariciu” a trebuit să concureze cu nume sonore din motociclismul european şi mondial, ca Uros Nastran, Angel Karanyotov sau Ata Urcan. Cu toate acestea, în manşa I s-a clasat pe locul 5, iar în cea de-a doua a fost însoţit de ghinion, rupîndu-i-se lanţul şi încheind cursa prin împingerea motorului pînă la linia de sosire. Rezultat final: un meritoriu loc 6.

Vlad Neaga a participat la clasa Juniori 85 cc, în care, pe lîngă binecunoscuţii sportivi bulgari şi turci, s-au înscris şi 2 piloţi austrieci, care aveau un nivel foarte bun de pregătire. Cu toate acestea, Vlad a reuşit să se claseze în final pe locul 7.

În week-endul următor se va desfăşura ultima etapă de Campionat European şi Balcanic, în Turcia, la Sakarya. Vă vom ţine la curent şi vom reveni cu consemnări de la aceste evenimente.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto, Timişene și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: