Turul semifinalei Superligii: ACS Dumbrăvița învinge campioana CSM Bistrița

ACS Dumbrăvița a smuls un triumf s-ar putea spune istoric, 5-4 în manșa tur a semifinalei play-offului Superligii feminine de tenis de masă senioare, trecînd pe teren propriu de campioana en-titre CSM Bistrița, cu tot cu o campioană continentală în componență, Bernadette Szocs. Succesul de sîmbătă dovedește că nu degeaba timișencele au pătruns între cele mai bune 4 cluburi din țară.

”Teoretic, am pornit cu șansa a doua și spre bucuria noastră am reușit să învingem Bistrița, pentru care au evoluat Bernadette Szocs, Andreea Clapa și Lumperdean”, a spus profesoara Nicoleta Huszar, antrenor al grupării dumbrăvițene, care a cîștigat prin Mihaela Dospina, Andreea Balogh și Mădălina Pauliuc. ”A fost foarte strîns încă de la primul joc”, a caracterizat disputa tur din semifinala de play-off antrenorul Huszar, care a revitalizat în ultimii ani tenisul de masă timișean.

Semifinala a fost începută cu dreptul de dumbrăvițence, Balogh trecînd de Lumperdean cu 3-0, după care, pe rînd, s-a mers practic cap la cap: Dospina – Szocs 1-3, Balogh – Lumperdean 3-1, Pauliuc – Szocs 0-3, ajungîndu-se în cele din urmă la 4-4. ”În meciul decisiv, din final, Pauliuc a învins-o pe Lumperdean cu 3-2. A fost și un meci, al lui Balogh cu Clapa, în care Clapa a suferit o leziune la mînă și a cedat, după ce conduceam cu 1-0 la partide și în meciul 2. A fost un public foarte frumos, circa 50 de persoane, public care a știut să aprecieze deopotrivă momentele bune ale oaspetelor noastre dar și reușitele echipei Dumbrăviței. A fost un eveniment reușit!”

Returul va avea loc în 27 aprilie, la Bistrița, speranțele clubului dumbrăvițean fiind de a reedita buna prestație din week-end. În turul celeilalte semifinale, Slatina – Arad 5-1.

Iar de la Superliga feminină de senioare, disputată sîmbătă, profesoara Huszar și-a condus duminică juvenila echipă masculină a clubului, alcătuită din juniori de 15-17 ani, la o ultimă etapă a Campionatului Național regional din Ungaria, în urma căreia echipa I a Dumbrăviței a ocupat locul secund în clasamentul general final: ”Datorită unui singur meci nu am încheiat pe locul 1. A fost o discordanță pe anunțul federal al programării competiției, și anume era pusă o anumită dată, care a fost schimbată, iar noi, în noianul competițiilor, nu am băgat de seama. Iar la acea dată schimbată a jucat pentru noi echipa a II-a, fiind la fața locului”. Echipa I, ocupantă a locului 2 în Campionatul Național Regional maghiar, este compusă pentru ACS Dumbrăvița din Valentin Glișa, Denis Steopan și Simion Șoit, plus Daniel Butnariu, cu mai rare evoluții, fiind în clasa a XII-a și în focurile pregătirii Bacalaureatului.

ACS Dumbrăvița se va alinia în week-end la Campionatul Național de juniori I, la Arad, la individual, în care vor evolua componenții primei echipe plus alți 2-3, Darius Steopan respectiv Simion Mitrache, ultimul la debut.

Dacă la Dumbrăvița lucrurile merg ca pe roate, în Timișoara ele par a tinde spre o linie moartă, CS Raris fiind la un pas de retrogradarea din Divizia A, liga a doua, după eșecurile de sîmbătă de la Mediaș, cu Romgaz, în play-out-ul competiției: 3-5 și 1-5. Încorsetată de restricții financiare, Raris a convenit cu Romgaz să dispute ambele întîlniri în aceeași locație, neajunsurile ținînd de investiții îngreunînd pînă spre desființare gruparea masculină de tenis de masă din oraș.

Eugen Mutrescu, Cristian Cristănuș și Stelian Ilcu au fost componenții Rarisului în Sibiu, timișorenii urmînd acum a juca pentru locurile 15-16 în Divizia A, cu cei din Alba Iulia, în iunie. Doar o victorie coroborată cu posibila retragere din campionat a altui club i-ar menține pe cei de la Raris în liga a II-a, dar chiar și în aceste condiții formația de pe Bega are în primul rînd nevoie de un sponsor.

Stelian Ilcu, antrenor-jucător la Raris, a participat recent la Sombor la un concurs de masters, obținînd locul 2, și intenționează alinierea în week-end la Novi Sad, la ”Memorialul Bata Grujic”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: