Ciprian Bălănescu, în grupul codaș la triatlonul European Games, la Baku

Una dintre cele mai mari provocări la ediția inaugurală a Jocurilor Europene, triatlonul, l-a avut în întrecerea pe medalii de duminică dimineață pe timișoreanul Ciprian Bălănescu, care s-a regăsit în grupul celor 4 competitori rămași mult în urmă, după ce ieșea din apă penultimul din cei 57 de sportivi aliniați la start pe plaja Bilgah.

Alt triumf pentru Bălănescu: la Triathlon Challenge Mamaia

Ciprian Bălănescu

 

Câștigător al probei masculine de triatlon a fost britanicul în vârstă de 21 de ani Gordon Benson, campion european U23, cu timpul de 1:48,31, urmat de puțin de lusitanul Joao Silva, la 11 secunde, și de azerul Rostyslav Pevtsov, la 33 de secunde, estonul Latin încheind al patrulea, la 50 de secunde în urma insularului.

Ultimul clasat, al 46-lea, la 15:15 după învingător, a fost tot un britanic, Graves, în urma sa înșirându-se concurenții care fie n-au încheiat cursa, 7 la număr, fie nu s-au încadrat în limitele admise de timp pentru a fi clasificați, 4 triatloniști, printre care și Ciprian Bălănescu.

Triatlonul implică în ordine concursuri de înot, ciclism și alergare, cu două tranziții de la o probă la alta.

La feminin, în prima zi de concurs, sâmbătă, s-a impus elvețianca de 33 de ani Nicola Spirig, măsurând 1,66 metri și cântărind 54 de kilograme, urmată pe podium de olandeza Klamer și suedeza Norden.

Acest articol a fost publicat în Triatlon și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = patruzeci opt

 


Ultimele articole din categoria Triatlon: