Daniela Torok și Mirela Bratu, de la CS Tibiscus, campioane naționale de triatlon pe distanță lungă la X-Man Romania 2019

Sportive timișorence de la CS Tibiscus au triumfat la cea de-a X-a ediție a Campionatul Internațional de Triatlon pe distanță lungă, organizat în Oradea de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon. La competiția X-Man Romania 2019 au participat competitori din țară și din străinătate, amatori sau profesioniști, care au dorit să-și testeze limitele la distanța lungă sau semi-lungă, individual, în echipă, în familie sau cu colegii, la un eveniment organizat în cel mai frumos oraș art nouveau din România.

Cele trei etape ale competiției s-au desfășurat în Oradea și în locații apropiate: înotul în Lacul Săldăbagiu de Munte (Hanul Pescarilor), pedalarea pe dealurile de la marginea orașului, iar alergarea în centrul istoric al Oradei (în piața centrală și străzile adiacente).

De la prima ediție a competiției din anul 2010, Clubul Sportiv Tibiscus din Timișoara a făcut parte din marea echipă a celor care și-au testat limitele și, ca de fiecare dată, rezultatele au fost dovada antrenamentelor și îndârjirii de a lua parte, a finaliza cursa și a obține un loc pe podium.

Pentru al treilea an consecutiv, titlul de campioană națională de triatlon pe distanță lungă (înot pe distanța de 3.800 de metri, ciclism pe 180 de kilometri și alergare pe 42,5 km) și locul I la categoria Feminin 40-49 a revenit îndrăgitei actrițe Daniela Torok, membră a Clubului Sportiv Tibiscus, sub sigla căruia a devenit cvadruplă campioană națioanală (2013, 2017, 2018, 2019).

Fiind al nouălea Ironman la care am participat, mi-am pus în aplicare toată experiența și am reușit o cursă inteligentă, adaptată la modificările de traseu pe probele de bicicletă și alergare. Startul s-a dat la ora 07:00, înotul s-a efectuat în lacul Săldăbagiu de Munte, într-o apă de 20 de grade. Am reușit să păstrez o viteză constantă pe toată durata cursei, timpul final fiind cu 9 minute mai scurt decât anul trecut, un real succes în proba care este în continuare punctul meu slab. Bicicleta s-a efectuat în condiții de soare cu puțini nori, dar vânt puternic, pe un traseu modificat și, pentru prima oară de când are loc acest concurs, traficul rutier a fost permis pe întregul traseu, ceea ce m-a determinat să devin mai precaută, mai ales pe coborâri, având și o bicicletă nouă cu care avusesem doar două săptămâni la dispoziție să mă acomodez. A fost însă o plăcere să concurez cu ea și mă bucur mult că nu am fost implicată în niciun incident, a fost un test reușit. Alergarea am început-o într-un ritm bun, așa cum îmi propusesem, dar aflând pe la jumătatea cursei că distanța față de unguroaică nu mai poate fi recuperată, iar concurenta din spatele meu se afla de asemenea la o distanță confortabilă, am adaptat viteza astfel încât să nu îmi provoc daune majore, urmând să particip peste două luni la concursul cel mai important din acest sezon – Ironman Tallinn – pentru care trebuie să continui imediat pregătirile, fără o lungă perioadă de recuperare. Sunt foarte bucuroasă că mi-am păstrat din nou titlul național, aștept cu bucurie și emoție al 10-lea Ironman”  a spus Daniela Torok.

Pentru al doilea an consecutiv, titlul de campioană națională de triatlon pe distanță lungă (înot 3800 m, ciclism 180 km, alergare 42,5 km) și locul I la categoria Feminin 50-59 a revenit lui Mirela Bratu, de asemenea membră a Clubului Sportiv Tibiscus.

1 iunie 2019 e ziua în care am terminat cel de-al doilea Ironman, un cadou pentru copilul din mine. Cursa a fost mai grea ca anul trecut, poate din cauza condițiilor meteorologice – vânt puternic în proba de bicicletă și ploaie în proba de alergare – sau pentru că așteptările mele erau mai mari legate de timpul realizat anul acesta, sau pur și simplu anul trecut am avut parte de norocul începătorului.Cert este că am bifat și cel de-al doilea Ironman și am redevenit campioană națională la categoria mea de vârstă. Câștigul cel mai mare este că am mai învățat lucruri noi despre mine, despre triatlon, despre mulțumirea de sine, despre participanții acestor curse care trag cu dinții pentru a-și îndeplini un vis, despre cei dragi care ne sunt alături în aceste momente și despre aprecierile și respectul celor din jur. Mulțumesc noii mele familii sportive – Clubul Sportiv Tibiscus – pentru apreciere și susținere” a spus Mirela Bratu.

Odată cu aceste rezultate excelente datorate celor două sportive de fier, C.S. Tibiscus a depășit 1.100 de concursuri la care atleții săi au luat parte, cucerind 18 titluri de campion național și peste 1.200 de locuri pe podium.

”Sincere felicitări tuturor, mult spor și multe succese în continuare!”, spun cei de la Clubul Sportiv Tibiscus.

 

Acest articol a fost publicat în Triatlon și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 8

 


Ultimele articole din categoria Triatlon: