„Menţinînd lotul, într-un an-doi CSM Lugoj poate fi competitivă!”

volei-csmlugoj

Antrenorul principal Bogdan Paul este încrezător că activitatea începută în 1 august 2010, odată cu debutul pregătirilor, va da roade prin continuitate iar „într-un an-doi CSM Lugoj poate fi realmente competitivă la nivelul întregului lot, în ideea menţinerii sale. Desigur, depinde şi de nivelul de performanţă, de exemplu pentru locurile 1-4 pretenţiile fiind altele. E destul de greu de pătruns în careul fruntaş, cu o investiţie sporită, însă suntem O.K. pentru nivelul locurilor 5-8, ţinînd cont de tinereţea efectivului, cu o oarecare lipsă de experienţă şi cu un anumit nivel valoric”.

Antrenorul spune că îmbunătăţirea tehnicii individuale a unor jucătoare, aspect pe care trebuie insistat, poate înlesni ulterior pregătirea în plan tactic.

CSM Lugoj, cu o medie de vîrstă de 23 ani, inferioară celei din Divizia A1, contează în linii mari pe sextetul Diana Balintoni, ridicătoarea localnică de 24 ani, Irina Alexandru, trăgător universal, centrii Larisa Ciobanu şi Ionela Canea şi, în egală măsură, dintre extremele Sorina Marian, Laura Lungu şi Daniela Lupescu.

O problemă a survenit prin accidentările cîtorva titulare, însă în general lugojencele au beneficiat de îngemănarea benefică între aportul adus de voleibalistele localnice ce au purtat pe umeri greul promovării, ca Balintoni, Ciobanu, Constantin, Moldovan sau Lupescu, şi cel oferit de revenirea Laurei Lungu de la Cluj-Napoca respectiv de forţele proaspete Ionela Canea, Sorina Marian şi Irina Alexandru.

„Unor jucătoare le expiră în vară contractul iar dacă vor răspunde posibilelor oferte, va trebui să ne reorientăm. Însă în general jucătoarele îşi fac aici un rost în viaţă şi în această idee cred că vom menţine lotul”, a spus Paul. În plus, CSŞ Lugoj, de unde au fost promovate voleibaliste ce au contribuit la promovare sau Ionela Canea şi Laura Lungu, revenite în oraş de la alte cluburi, continuă să lanseze tinere jucătoare, la ora actuală fiind cooptate în lot junioarele Mădălina Sonda, Eveline Brebeneanu şi Cătălina Busuioc, de loc din Arad, în ciuda faptului că aria de selecţie este relativ mică şi constrînsă de media de înălţime oarecum scăzută a tinerelor din împrejurimi.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 7

 


Ultimele articole din categoria Volei: