3:0 cu Italia. România evită la potou statutul de unică echipă fără victorie

Reprezentativa de volei feminin a României a obținut la a cincea încercare primul succes în turneul la fileu al Jocurilor Europene, la chiar ultima sa apariție în faza preliminară a seriilor, dar n-a mai putut evita eliminarea din întrecere, verdict nefavorabil conturat în prealabil, sfârșind în schimb penultima în Grupa A, peste învinsa sa de duminică.

2015_European_Games.svg

 

România ar fi rămas unica formație feminină prezentă în competiția de 12 țări de la European Games care să nu simtă gustul victoriei în ”Crystal Hall”, dar elevele lui Guillermo Gallardo au învins astăzi împotriva Italiei, la zero, pe seturi 25:23, 25:16, 25:21, repurtând primul succes și trecând în ierarhia grupei peste peninsulare, pe locul 5 din 6. Doar un triumf cu 3:0 ar fi putut aduce această rocadă, iar ”tricolorele” l-au obținut.

De fapt, pentru ordinea finală în partea inferioară a clasamentului Grupei A a contat și fiecare punct pus în joc, dat fiind că ambele țări au încheiat cu setaverajul 4:12, româncele conturând însă un punctaveraj ușor superior, și grație punctelor în plus câștigate în cele 5 apariții, 334 față de 325.

Cele mai multe puncte în succesul adjudecat în 82 de minute au fost obținute de Salaoru, 11, Onyejekwe 10, Badea 9 și Bacșiș 8.

Sferturile de finală încep marți, Azerbaijan, Turcia și Polonia remarcându-se în special din Grupa A iar Serbia, Olanda și Germania din Grupa B.

În ansamblul competiției, România a obținut momentan 5 medalii, dintre care 3 de argint, prin Andreea Iridon la gimnastică artistică, după Olanda, prin Roxana Borha și Elena Meroniac la kaiac, după Serbia, și pe echipe la gimnastică aerobică, după Ungaria, în componența Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Gabriel Bocșer și Dacian Barna, respectiv două de bronz, tot în gimnastica artistică, prin aceeași Andreea Iridon și Marius Daniel Berbecar. European Games ia sfârșit duminica viitoare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Volei: