ACS Agroland Timișoara, noua campioană a Diviziei Speranțe după 3-0 în finala cu CS ProVolei Botoșani

IMG_0235

ACS Agroland Timișoara este noua campioană a țării la Divizia Speranțe, după ce a câştigat finala cu CS ProVolei Botoşani în 3 seturi, în al doilea revenind de la şase handicap pentru a-l adjudeca în prelungiri.

 

 

Titlul vine pentru formația timișoreană chiar în primul an de activitate. Căpitanul acesteia, Adelina Ungureanu, a primit titlul de MVP al turneului final al Speranțelor.

IMG_9957

 

 

ACS Agroland a început partida cu patru puncte consecutive, iar la primul time-out tehnic conducea cu 8-5, după care s-au distanțat la 11-6. ProVolei s-a apropiat la 11-10, pentru ca apoi să egaleze la 14 și la 15.  Timișorencele au intrat în avantaj la al doilea time-out tehnic, 16-15. Formația gazdă s-a distanțat cu ajutorul unor atacuri în forță, dar și cu servicii foarte bune de la Andreea Niță și Adelina Ungureanu, astfel că de la 17-16 scorul a devenit 21-16. Au urmat două puncte ale moldovencelor, iar după acestea patru consecutive ale timișorencelor, cu Naomi Constantineanu închizând setul la 25-18 cu un atac din zona doi.

Setul secund a fost cel mai disputat al finalei. După 1-1 și 2-2, timișorencele au luat un ușor avans, 5-2 și 6-3, după care oaspetele au egalat la 6. A urmat o minge plasată din a doua de ridicătoarea gazdelor, iar o preluare greșită a adus primul time-out tehnic al setului secund, la 8-6 pentru Agroland. Au urmat un serviciu afară și un atac în fileu, după care ProVolei Botoșani a trecut la conducere în setul secund, 8-9, prima dată în această partidă când moldovencele s-au aflat în avantaj. Au urmat momente cu avans de un punct pentru oaspete și elevele lui Dan Jitaru egalând, jucătoarele echipate în galben și roșu s-au dus la 11-13 și 12-14. Bănățencele au egalat la 14 și la 15, dar fetele lui Cezar Aciobăniței au intrat cu un punct avans la a doua întrerupere tehnică.

IMG_9748

 

 

Au urmat cinci puncte consecutive pentru Botoșani, care a pus probleme preluării adverse prin serviciile Florinei Murariu, iar antrenorul Dan Jitaru a cerut de două ori time-out și a apelat și la schimbări în încercarea de a opri seria adversarelor. Laura Mitrică a adus punctul 16 pentru formația timișoreană după ce a plasat mingea în spatele blocajului pe diagonala scurtă. Un serviciu în fileu a adus punctul 22 pentru moldovence, cea mai mare diferență pe care aceastea au avut-o. A urmat asul lui Naomi Constantineanu și Agroland se apropia la 19-22, respectiv la 21-23. Karina Murariu și-a dus echipa la un punct de câștigarea setului doi după un atac în forță din zona 3. Timișorencele au reușit să gestioneze bine următoarele puncte, chiar dacă se aflau sub presiune, iar Adelina Ungureanu a anulat a treia minge de set a adversarelor cu un atac în forță de pe centru. A urmat o minge de set pentru gazde, nefructificată, după care a venit rândul oaspetelor să beneficieze de o nouă minge de set. Două atacuri în forță ale căpitanului timișorean au readus avantajul în tabăra gazdelor, care au reușit de această dată să obțină punctul cu care au pus capăt setului secund, care s-a încheiat cu 28-26.

IMG_0074

 

 

Începutul setului trei le-a aparținut moldovencelor, care s-au dus la 0-3. Agroland a egalat la 4, respectiv la 6 printr-un as a lui Niță, iar un al doilea as consecutiv al ridicătoarei le-a dus în avantaj în setul trei, scorul la primul time-out tehnic a fost 8-6. Ecartul a crescut la 10-6, iar după două puncte consecutive reușite de oaspete, Karina Murariu a acuzat probleme la gleznă după ce nu i-au ieșit pașii la un atac. A urmat timpul de odihnă cerut de banca oaspetelor, iar timișorencele s-au distanțat la 14-8. După mai multe servicii greșite scorul a devenit 15-11, iar al doilea time-out tehnic a venit la 16-11. Jucătoarele echipate în negru cu roșu s-au distanțat la 19-11, pe fondul unor servicii bune care au pus în dificultate preluarea adversă. Moldovencele au redus diferența la patru puncte, 20-16 și Dan Jitaru a cerut time-out. Distanța a crescut din nou la șase puncte, a scăzut încă o dată la patru, iar un serviciu în afara terenului a adus prima șansă de a închide meciu pentru formația timișoreană, iar din tribune începea să se audă „campionii”. ACS Agroland a fructificat prima minge de meci de care a beneficiat și a închis setul la 25-19.

IMG_0223

 

 

În cinci partide jucate la acest turneu, timișorencele au cedat una singură, în a doua zi a compteiției 1-3 cu CS Constructorul Familia București. Celelalte patru partide s-au încheiat cu victorii în trei seturi pentru ACS Agroland, cu: CSS Tulcea și LPS Cluj-Napoca în faza grupelor, cu Dinamo în semifinale și cu CS ProVolei în ultimul act al competiției.

Premierea

După primele momente de bucurie, jucătoarele timișorene s-au dus și s-au îmbrățișat cu adversarele de partea cealaltă a fileului. În așteptarea festivității de premiere au apărut în sală și celelalte formații. În finala mică s-au întâlnit două formații din capitală: CS Constructorul Familia și CS Dinamo Romprest. Campioana en-titre, Dinamo, s-a impus cu 3-2, pe seturi: 25-22, 20-25, 19-25, 25-22, 15-8. Meciurile pentru locurile 5-8 s-au desfășurat în paralel cu finalele competiției, la sala Generalei 30. CSS Tulcea a învins cu 3-1 pe LPS Cluj-Napoca, iar CSS Lugoj a învins cu 3-2 pe CSS Blaj și a încheiat turneul pe locul 7.

IMG_0177

 

Doina Moț, fostă componentă a naționalei României, participantă la Jocuri Olimpice și fost director al Academiei Olimpice Române, filiala Timiș, este cea care a oferit diplomele și medaliile. Prima dată au fost înmânate trofeele individuale. Apoi formațiile participante au primit diplome și ocupantele podiumului și-au primit medaliile. Timișorencele au primit și tricourile de campioane, iar Adelina Ungureanu a ridicat trofeul. După ce s-au bucurat cu fanii prezenți în sală, jucătoarele de la Agroland au vrut să arate Cupa și celor care au urmărit prin internet partidele de la acest turneu și au fugit cu trofeul înspre camera care a realizat aceste transmisii. Cele două formații care au luptat pentru prima poziție au făcut o poză de grup împreună, după care campioanele s-au pozat cu trofeul.

Lista jucătoarelor care au primit premii speciale

IMG_0141

Adelina Ungureanu – MVP-ul competiției

 

 

 

 

 

 

MVP: Adelina Ungureanu (ACS Agroland Timișoara)

IMG_0259

 

 

Cea mai bună jucătoare la blocaj: Iris Porca (LPS Cluj-Napoca)

Cea mai bună apărătoare: Iuliana Stoica (CS Constructorul Familia București)

Cea mai bună ridicătoare: Theodora Stan (CS Dinamo Romprest București)

Cea mai bună atacantă: Florina Murariu (CS ProVolei Botoșani)

Cea mai bună jucătoare la serviciu: Andra Artin (CS Dinamo Romprest București)

Premiu pentru determinare: Georgiana Popa (CSS Lugoj)

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 18

 


Ultimele articole din categoria Juniori: