ACS Agroland Timișoara obține în instanță anularea hotărârii Adunării Generale a FR Volei din 2019

Dacă tot nu s-a mai jucat volei competițional în România de aproape o jumătate de an, centrul atenției a glisat de la fileu spre… birouri. Un demers al grupării Asociația Club Sportiv Agroland Timișoara împotriva Federației Române de Volei a dus la obținerea în instanță a anulării unei hotărâri din cadrul Adunării Generale a Federației Române de Volei din 28 martie 2019. Ex-prim-divizionara de pe Bega a atacat la Tribunalul București faptul că Adunarea Generală menționată mai sus nu a fost statutară, iar în 5 august 2020 a avut câștig de cauză, sentința arătând că forul condus de Gheorghe Vișan nu aplică propriul regulament, cu mențiunea că FRV poate face apel în termen de 30 zile. Iată detalii suplimentare, prin spusele lui Horia Cardoș, consemnate de Tibi Atănăsoae și remise presei.  

„Practic este hotărârea unei instanțe care spune că FRV nu a respectat propriile regulamente în ceea ce privește convocarea Adunării Generale. Membrii nu pot fi convocați prin email, conform regulamentelor în vigoare. În consecință hotărârile Adunării Generale din 2019 sunt declarate nule. Federația are căi de atac, dar o instanță din România a spus că FRV nu a procedat legal. Din punctul meu de vedere, este simptomatic felul în care se iau deciziile la nivelul conducerii FRV. Din păcate, spun asta din postura de fost membru în Consiliul Director, lucrurile nu sunt în regulă, iar această primă sentință dovedește spusele mele și nu doar ale mele”, a precizat conducătorul ACS Agroland Timișoara, Horia Cardoș.

Practic, la Adunarea Generală Ordinară din 2019 au fost aprobate, printre altele, activitățile desfășurate de comisiile FR Volei în 2018, calendarul competițional și -foarte important- modificarea Statutului F.R. Volei. Prin completările aduse Statutului, este restrâns numărul candidaților la funcția de președinte, prin completarea articolului 81: „pentru funcția de președinte trebuie să aibă o activitate de minimum 10 ani în structurile F.R.V.

Următoarea Adunare Generală de Alegeri este programată la 30 septembrie 2020, iar Horia Cardoș spune că ar fi o greșeală dacă vor fi respinse candidaturi în baza Statutului modificat, după sentința Tribunalului București, la care Federația poate face apel în termen de 30 zile.

„Este încă o hotărâre aberantă, luată de această Adunare Generală. Nu pot să cred că în ziua de azi, într-o lume în care poți să găsești oameni tineri capabili, aceștia trebuie să demonstreze că au făcut parte din structurile FRV în ultimii 10 ani. Cum explici acest lucru unui tânăr sportiv? Poate că am făcut parte doar doi sau trei ani, și nu vorbesc aici de Horia Cardoș. Un manager bun nu trebuie să fie îmbătrânit într-un domeniu ca să producă rezultate bune. Îngrădirile de acest fel fac parte dintr-o lume apusă. Așa cum am zis, este simptomatic pentru modul de gândire al unui președinte învechit, atât în metodă, cât și în comportament.  Urmează vacanța judecătorească și cred că avocații Federației vor profita de termenul de 30 zile, tocmai ca să întârzie o decizie care, din punctul meu de vedere, va fi tot împotriva FRV. Dacă un dosar va fi respins fiindcă nu îndeplinește această condiție de vechime de 10 ani, cred că vor apărea niște complicații juridice extrem de importante. Moral, Federația nu ar trebui să țină cont de această prevedere, care în primă instanță a fost declarată nulă”, a adăugat Horia Cardoș.

Iată hotărârea Adunării Generale:

http://frvolei.ro/index/2019/2_CD/20.04.2019.html?fbclid=IwAR1UE6cynAfdHuX7RhteMF8HyBnWq_uJHAVbxhF0fwehzooscnfu83PrZLc

Modificarea Statutului:

https://www.frvolei.ro/index/2019/AG_2019/Modificari%20Statut%202019.pdf

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 13

 


Ultimele articole din categoria Volei: