Agroland Timișoara, în primul an de activitate, bate în Maramureș cu 3:0 Centrul Național de Excelență din Baia Mare, în semifinalele Diviziei Juniori, și urcă în turneul final

O izbândă cu totul și cu totul remarcabilă. Planurile așternute pe hârtie cu bătaie lungă de ACS Agroland Timișoara dau deja primele roade încă din sezonul lansării la apă, prima reușită semnificativă fiind consemnată sâmbătă după-amiază în Maramureș, unde frageda grupare bănățeană s-a impus cu 3:0 în dauna pepinierei locale cu statut de Centru Național de Excelență, CSȘ2 CNE Baia Mare, într-un duel decisiv din turneul semifinal de 5 zile de pe malurile Săsarului, și s-a calificat astfel înainte de limită în faza finală a Diviziei Juniori a Campionatului Național FRV de volei feminin, în care majoritatea celor 8 participante constituie pepiniere ale unor prim-divizionare de senioare din elita profesionistă A1.

Reușita este cu atât mai notabilă cu cât profesorul Jitaru a alcătuit un lot incluzând doar numărul minim admis de jucătoare ale categoriei de vârstă din Divizia Juniori, 1996/1997, și anume 3 sportive aflate în primul an la acest nivel, alte 3 fiind în primul an al grupei de vârstă inferioară, Divizia Cadeți, din generația 1999, și chiar șase dintre ”Speranțele” anilor 2000 și 2001!

Grupa C, de 5 echipe, de la Baia Mare, ia sfârșit astăzi, dar ACS Agroland și-a asigurat de miercuri până sâmbătă, în 4 apariții, opt puncte din 12 posibile cu care s-a calificat de pe locul 2 între cele mai bune grupări din țară la cel mai înalt nivel de vârstă al piramidei juvenile, Divizia Juniori, rezervată voleibalistelor din generațiile 1996 și 1997.

Mai mult, timișorencele în roșu-alb-negru au smuls un set și câștigătoarei grupei, tot un sextet cu statut de Centru Național Universitar de Excelență, CSȘ Medicina CNUE Târgu Mureș, care s-a impus în restul aparițiilor cu 3:0. În plus, Agroland a avut chiar și 3 mingi de set în primul al întâlnirii, cedat cu greu ardelencelor cu 26:28, demn de menționat în privința învingătoarelor fiind faptul că alcătuiesc un lot selecționat pe sprânceană din întreaga țară și cu convocări ale tuturor jucătoarelor în naționalele de cadeți și juniori ale României. De fapt, la Târgu Mureș activează timișorencele Laura Molnar, un libero, Alexandra Cauc și Lea Rancz, foste la CSȘ Bega, toate sub bagheta unui… timișorean, Ciprian Dârnescu.

Bănățencele le-au lăsat acasă pe gazdele băimărene, în condițiile în care ”Centrul” maramureșean încheia anul trecut pe locul 5 în turneul final al Diviziei Juniori, la fete, în rândul cărora ierarhia se prezenta astfel: Dinamo, Medicina și CSȘ Blaj pe podium, urmate de CSM CSȘ 2 București, CSȘ2 CNE Baia Mare, CTF Mihai I București, CS SLEN 90 Cernavodă și CSȘ5 București.

Nu puține dintre aceste garnituri se vor regăsi și la turneul final din 2015, deja calificate înaintea duminicii ultimei zile de jocuri în cele 4 serii semifinale, pe lângă timișorence și târg-mureșence, fiind CSM Satu Mare și CSȘ Blaj din Grupa D, tot pepiniere de prim-divizionare, dar și CS SLEN 90 Cernavodă precum și CS Dinamo Romprest și CNNT Craiova, din seria din Bănie, adică alte rezervoare ale senioarelor din A1.

Dan Mihai Jitaru le-a convocat pentru turneul băimărean pe Adelina Ungureanu, născută în anul 2000, Ioana Ordean (1997), Adriana Melniciuc (1997), Larisa Vasilică (1999), Bella Bartha (1997), Romina Bolea (2000), Petruța Orlandea (1999), Andreea Niță (2001), Laura Mitrică (2000), Diana Păiușan (1999), Iasmina Pahomi (2000) și Naomi Constantineanu (2000).

”Spiritul de echipă a fost de nezdruncinat!” a explicat Dan Jitaru cheia succesului timișorencelor, în condițiile în care acest lot se află abia în primul sezon competițional și a dat piept la nivel semifinal național cu garnituri dispunând de o net mai mare omogenitate, după ani de pregătire laolaltă.

Sextetul conturat la ACS Agroland le aduce la fileu pe atacanții secunzi Melniciuc și Ungureanu, centrii Vasilică și Orlandea, plus Păiușan, ridicătorul Bartha și ca universal Ordean, căpitan al echipei.

Iar ca zilele acestor reușite să fie și mai frumoase, vineri și-a serbat majoratul Bella Bartha (foto la aniversare), iar astăzi, 22 martie, Ioana Ordean, și ea ajunsă la 18 ani. ”La Mulți Ani!” și colegelor lor mai mici din club, care au serbat ziua de naștere în cursul turneului semifinal, Raluca Gliga și Gabriela Trăistaru împlinind 15 ani.

Intrarea între cele mai bune 8 cluburi din țară în Divizia Juniori a voleiului feminin reconfirmă capacitatea și potențialul tânărului antrenor Dan Mihai Jitaru, care consolida inclusiv cu medalii la nivel național tot în voleiul junioarelor bazele bine așezate în trecut de tatăl său la CSȘ Lugoj. Revenit în acest sezon la pregătirea fetelor, după ce în primii ani ai acestui deceniu a cules o salbă de medalii pe țară și cu băieții, la CSȘ Bega Timișoara, Jitaru a reușit să croiască drumul noii grupări Agroland spre primul turneu final din istoria clubului.

Timișorencele au pășit cu dreptul în turneul semifinal de la Baia Mare, dispunând miercuri cu 3:2 de CSȘ Turda, pe seturi 26:24, 22:25, 25:19, 16:25, 15:6, și au continuat joi prin a egala la seturi ”pepiniera” unei prim-divizionare de seniori, 1:3 cu CSȘ Medicina CNUE Târgu Mureș, pe seturi 28:26, 22:25, 25:16 și 25:18 pentru ardelence.

ACS Agroland a jucat și vineri cu junioarele unei prim-divizionare din A1, dispunând cu 3:0 de Unic Piatra Neamț, pe seturi 25:11, 25:15 și 25:11, și a dat lovitura sâmbătă cu un 3:0 (25:22, 25:21, 25:14) cu CSȘ2 CNE Baia Mare, meci la care a asistat și președintele grupării timișorene, Horia Cardoș.

Câteva imagini din tabăra lui Agroland la Baia Mare…

Și CSȘ Bega Timișoara a jucat la acest nivel, în turneul semifinal al Grupei D, de la Satu Mare, dar a ieșit din cursă înaintea ultimei etape, după un parcurs cu două victorii și două înfrângeri, după cum urmează: 0:3 (la 15, 9 și 15) cu CSȘ Blaj, 3:1 (25:23, 25:16, 23:25, 25:23) cu LPS Suceava, 3:0 (25:18, 25:12, 25:23) cu Viitorul Pitești și 0:3 (15:25, 12:25, 15:25) cu CSM Satu Mare, care a câștigat pe linie cu 3:0, disputând astăzi derby-ul calificatelor, cu cele din Blaj.

*

Iar după semifinalele Diviziei Juniori, și turneele semifinale ale Diviziei Cadeți, pentru fete din generațiile 1998/9, ce vor avea loc în perioada 25-29 aprilie, unul dintre ele la Timișoara, în organizarea CSȘ Bega. Sistemul de calificare este același, primele două locuri ducând în faza finală, pe țară, de 8 echipe. ”Bega” le va primi de miercuri în sala ”Profesor Mircea Albu” pe LPS Sibiu, CSȘ Târgu Mureș, LPS Bihorul Oradea, CSȘ Ștei și CNS CSVC Deva.

ACS Agroland Timișoara va juca în puternica serie de la Târgu Mureș, printre altele cu 4 pepiniere de cluburi prim-divizionare, CSU Medicina din localitate, CS Dinamo Romprest, CNNT Craiova și LPS Piatra Neamț, iar CSȘ Lugoj va juca în hexagonal Seriei a II-a, la București, în organizarea CTF Mihai I, alături de două grupări locale dar de exemplu și CSȘ Târgoviște, pepinieră a unui club din A1.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 16

 


Ultimele articole din categoria Juniori: