Baia Mare rade tot, CSS Bega Timişoara încheie pe 3 la semifinal

Fetele de la CSS Bega Timişoara au încheiat sîmbătă un copleşitor tur de forţă de 6 meciuri din faza semifinală a Campionatului Naţional într-un răstimp de doar 10 zile, concluzia fiind că după calificarea în turneul final al Diviziei Juniori, obţinută pe teren propriu cu o săptămînă în urmă, liceenele pregătite de profesorul Ioan Ersigan s-au clasat pe locul 3 la categoria Divizia Cadete, nivel la care n-au repetat performanţa accederii în turneul cu trofeul pe masă.

CSS Bega, calificată în finale la Juniori, cu o victorie din 3 în semifinale la Cadeţi

„Satisfăcător” a fost eticheta pusă de antrenorul Ersigan evoluţiei în turneul semifinal de la Baia Mare, disputat de joi pînă sîmbătă, turneu reunind între cele 4 grupări luptînd pentru un unic loc calificant două cîştigătoare de faze zonale, care s-au şi luptat în meci direct pentru elevarea în faza finală.

Timişorencele au obţinut o victorie, 3:2 cu Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova, cu care „ne vom întîlni la faza semifinală şi în Divizia Speranţe”, după cum a remarcat antrenorul bănăţencelor, triumful asigurîndu-le locul 3 în ierarhia întrecerii.

În rest, CSS Bega a cedat cu 0:3 şi 0:3 în faţa celor două echipe care s-au detaşat, CSS2 Baia Mare şi Poli Unirea Iaşi, aliniind chiar o componentă cooptată în lotul prim-divizionarei Penicilina. Cît despre maramureşence, s-a văzut importanţa existenţei Centrului de Excelenţă de la Baia Mare, gazdele impunîndu-se cu 3:0 inclusiv în dauna moldovencelor. „De regulă, gazdele au un avantaj la asemenea turnee semifinale”, a mai punctat Ersigan, deplîngînd în schimb dezinteresul în jurul competiţiei, disputată la Şcoala numărul 3 din localitate: „Doar anturajul echipelor şi cîţiva părinţi au fost prezenţi, dar nici măcar copiii şcolii respective n-au asistat…”

De-acum fără Denisa Pujky, aruncînd prosopul în plin sezon în favoarea unei reveniri la Lugoj, pentru CSS Bega s-a redus implicit numărul junioarelor II din lot, doar 3 componente, şi anume Oana Mara, Denisa Şata şi Dragana Ianoşev, ceea ce a redus drastic opţiunile antrenorului de a efectua înlocuiri în sextet întru a se alinia prevederii regulamentare de menţinere în teren a minim 3 cadete corespunzătoare categoriei de vîrstă a întrecerii. „Am deplasat 8 jucătoare şi puteam jongla doar cu două posturi de principal şi un ridicător”.

Dar aşa se întîmplă cînd în vreme ce alte centre ardelene prosperă, îngrijindu-se inclusiv de schimbul de mîine, puţinii sufletişti care duc pe umeri continuitatea pepinierelor pe malul Begăi se văd constrînşi de varii neajunsuri şi fiind nevoiţi să piardă şi parte din bruma de talente crescută aici cu migală, cazul junioarelor Iasmina Petromăneanţ, Lea Rancz, Laura Molnar şi Alexandra Cauc, din generaţiile 1996, 1997 şi chiar 1998, preluate în Centrul de Excelenţă mureşean.

Eliminate la Cadete, aproximativ aceleaşi fete care au dus greul pe două fronturi aşteaptă ora turneului final al Junioarelor, de 6 echipe, din 2-6 mai, rămînînd de văzut cine va găzdui ultimul act: Bucureşti? Târgu Mureş? Poate Piatra Neamţ?

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Baia Mare rade tot, CSS Bega Timişoara încheie pe 3 la semifinal

  1. voley spune:

    Daca cineva si-ar fi dat mai mult interes pentru a indeparta neajunsurile cu care se confrunta CSS BEGA, acea „bruma de talente” la care faceati referire nu ar fi plecat niciodata si ar fi fost si Timisoara in finala printre cele mai bune 6 echipe din tara.
    Reamintim celor ce au uitat ca ” acea bruma de talente ” au adus pentru Timisoara, alaturi de echipa lor, 2 medalii de argint, una de bronz si multe locuri 1 la diferite competitii interne si internationale si , cu toate astea, edilii orasului au omis nominalizarea lor cu ocazia festivitatii de premiere a sportivilor de performanta.
    Dezinteresul pentru acest sport – volei este la cote maxime in Timisoara de la cel mai mic nivel pina la Divizia A. Pacat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 3

 


Ultimele articole din categoria Juniori: