Băieţii de la CSS Bega, şi ei în turneul final la Minivolei. La Timişoara?

CSS Bega Timişoara s-a calificat în week-end în faza turneului final al Campionatului Naţional de Minivolei, cea mai mică grupă juvenilă de vîrstă, cîştigînd pe linie jocurile turneului semifinal, de la Caransebeş. Însă spre deosebire de întrecerea omoloagă a fetelor, care a reunit cîte 12 cluburi din Transilvania şi Ardeal respectiv din exteriorul curburii Carpaţilor, cele 4 grupe semifinale ale băieţilor au adunat doar cîte 9 formaţii la start, şi fără prealabile turnee interjudeţene de calificare, semn al penuriei de copii care să fie iniţiaţi în ale voleiului încă de la prima treaptă competiţională.

„Am bătut în toate trei meciurile, toate cu 3:1, pe gazdele noastre de la CSS Caransebeş, pe CNMB Râmnicu Vâlcea Vâlcea şi pe CNNT Craiova. Am condus cu 2:0 în fiecare joc, iar ţinînd cont de regulamentul competiţional care stipulează că la Minivolei copiii au voie să joace doar două seturi la rînd din 3, primele două le-am jucat cu prima echipă iar apoi cu cei mai mici”, a explicat profesorul Aurelian Cârdu, antrenor al minivoleibaliştilor Timişoarei, secondaţi în ierarhie de cei din Vâlcea, care s-au calificat la rândul lor în turneul final.

Ovidiu Darlaczi, un tînăr care măsoară deja 1,82 metri la vîrsta de 13 ani, fiind în ultimul său an competiţional la Minivolei (n. 1999), căpitan şi totodată cel mai bun din ţară la vîrsta lui, a făcut diferenţa în teren, fiind susţinut de colegii de echipă Cătălin Cauc (ridicător, n. 2002) , de fraţii Radu (2000) şi Paul Hîrşovescu (2001), Răzvan Petruţ (2000), Teodor Gruia (1999), Darius Cîmpean (2002), fiu al fostului divizionar A timişorean, Vlad Hamaliuc 2002, şi Deian Lazăr.

Ca idee şi iniţiativă, CSS Bega intenţionează să găzduiască turneul final programat în perioada 18-20 mai: „Încercăm să-l aducem la Timişoara, să vedem în ce măsură reuşim”, a spus profesorul Cârdu, care anul trecut se clasa cu băieţii de Minivolei pe locul 5 în ţară, deşi cu 4 victorii şi o înfrîngere. „Am fost mai multe echipe cu cîte două victorii în grupe dar adversarii şi-au dat seturile între ei şi aşa am sfîrşit pe 5…”

Iar de la Minivolei la categoria imediat superioară, cea a Diviziei Speranţe, în care CSS Bega, tot cu Cârdu la timonă, va aspira duminică şi luni în alte 3 meciuri la calificarea în turneul final. Pentru jocurile de la Baia Mare au fost cooptaţi şi „minivoleibaliştii” Darlaczi şi Cauc. Totodată, la finele week-endului viitor vor fi implicate în turneul semifinal al Speranţelor şi fetele de la CSS Bega Timişoara (profesor Cerasela Şerban), inclusiv cu componente de la Minivolei, care au încheiat pe 4 din 6 turneul semifinal piteştean încheiat duminică în Trivale.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: