Balintoni şi Ciobanu, înaintea Craiovei, trăgând la „Balcanică”

Şi chiar aşa, de ce nu… E marţi seară, 22 februarie, la unul dintre primele antrenamente ale voleibalistelor de pe locul 6 în Divizia A1 după o serie de trei jocuri în doar opt zile. Iar vineri de la ora 18 le aşteaptă un nou examen, tot în sala „Ion Kunst Ghermănescu”, contra unui sextet craiovean care în februarie a încasat trei „ciocane” cu 3-0 iar o etapă a stat. Un nimerit prilej pentru lugojence, în penultimul meci pe teren propriu, să-şi cimenteze poziţia ocupată, inclusiv pentru două componente cam de aceeaşi vârstă, 23 ani, alipite din colţuri opuse ale ţării sub culorile unei echipe unite…

CSM Lugoj se află înaintea confruntării din etapa a XIX-a cu SCMU Craiova, decisiv pentru configuraţia finală a clasamentului, momentan cu elevele lui Bogdan Paul şi Dorin Horvath în menghina dintre Medicina Târgu Mureş şi botoşenence, înşiruite din punct în punct în ierarhie, iar cu oltencele luptând să-şi menţină locul 8, cu jumătate dintre punctele acumulate de Balintoni şi compania. În tur, sextetul lugojean s-a impus cu 3-2, diferenţele finale pe seturi fiind de patru, trei, două, din nou trei şi iarăşi doar două puncte. Echilibru şi suspans. Cât de greu va fi vineri sau – reformulat – cât de uşor vor reuşi să-şi facă jocul totuşi favoritele gazdă?

Două dintre componentele de bază ale lotului au stat de vorbă cu noi la finalul antrenamentului. Larisa Gina Ciobanu, care are 23 de ani şi practică voleiul de la 16 ani, întrebată fiind despre atmosfera din sânul echipei, ne-a declarat că ambianţa plăcută ce domină în formaţia de pe malurile Timişului „poate duce la îndeplinirea obiectivului”, actualul loc şase fiind pentru destui doar un vis frumos în momentul revenirii în elită. Şi iată, totuşi…

Ciobanu, care şi-a efectuat junioratul la Dinamo Bucureşti şi ulterior la o echipă de liceu, revenind apoi din nou la alb-roşii, s-a transferat în anul 2005 în Banat, la Lugoj, unde activează şi în prezent, departe de locurile natale, din Siret, Suceava: „Doresc să fiu sănătoasă şi să reuşeşc o treabă cât mai bună aici, la Lugoj, unde mă simt realmente excelent printre prietenele şi colegele de echipă”. Întrebată despre o eventuală cooptare la echipa naţională, într-o bună zi, jucătoarea a admis că „e doar un vis”, rămânând cu picioarele pe pământ şi totodată concentrată la progresul său la CSM: „Sper ca, evoluând cât mai bine sezon de sezon, să ajung la un moment dat şi la echipa naţională!”

Diana Balintoni, nimeni alta decât căpitanul echipei lugojene, care cu amabilitate a rămas la rândul ei la finele antrenamentului să dialogheze cu www.sporttim.ro, va împlini şi ea 23 de ani în luna aprilie, ca o dovadă a tinereţii lotului prim-divizionarei, şi practică voleiul de când se ştie, la Lugoj, iar de la doar 16 ani la echipa de senioare.

În ciuda vârstei fragede, Balintoni are un palmares impresionant, conturat şi în beach-volei, „verişoară” pe nisip a sportului la fileu în care devenea campioană balcanică în 2007 la junioare şi campioană naţională la senioare, în 2009: „Îmi place atmosfera din sezonul acesta, fetele fiind strâns unite în lot, fără a exista <bisericuţe> între noi, cele patru colege noi fiind rapid bine integrate în colectiv. Este atuul nostru! Îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot juca din ce în ce mai bine pe viitor şi să fiu la fel de montată cum sunt şi în momentul de faţă, pentru a reuşi să ne îndeplinim obiectivul… Iar la finele sezonului să ajungem să prindem prezenţa la <Cupa Balcanică>!”

Iar dacă nădăjduieşte îndreptăţit la evoluţii internaţionale cu echipa de club, de ce n-ar spera şi la o cooptare în lotul reprezentativ? „Cred că sunt încă prea tânără dar convocarea ar fi mare onoare!” Până atunci, un prim pas vineri de la ora 18, când Balintoni, Ciobanu şi colegele lor, din nou, într-un sănătos spirit de echipă, luptă să fericească o sală plină ochi a mândrului Lugoj căţărat cu pasiune şi trudă între cele mai bune şase grupări din ţară. La mai mare!

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = patru

 


Ultimele articole din categoria Volei: