Bănățencele nu rezistă pleiadei de străine a campioanei

La numai 24 de ore după ce au debutat duminică seară în noua ediție a Diviziei A1 de volei feminin contra dinamovistelor pe terenul neutru al sălii ”Timotei Cipariu” din Blaj, lugojencele au avut de înfruntat și campioana la zi a României în fief-ul acesteia, ținând aproape în setul inaugural dar sfârșind prin a pierde din nou cu 3:0, un deznodământ la urma urmei firesc. CSM Volei-Alba, repauzată ieri, n-a schimbat formația cu care dispunea sâmbătă cu 3:1 de vicecampioana din București, gazdele aliniind o pleiadă de străine și impunându-se fără a se întrebuința foarte serios. 

CSM Lugoj a abordat cu șansa a doua ultima întâlnire a turneului triunghiular din Ardeal și în contextul în care jucase și duminică seară, pe când mai valoroasa campioană organizatoare a reuniunii de sâmbătă până luni a avut ieri o zi liberă. În consecință, misiune imposibilă pentru elevele lui Ugljesa Segrt, care, spre meritul lor, au izbutit să mențină un oarecare echilibru în setul inaugural, până în a doua sa jumătate, cedând după 23 de minute de joc efectiv cu 25:21.

Strădaniile depuse de timișence ieri, la debutul în noul campionat, cât și în setul inaugural contra gazdelor campioane, s-au făcut resimțite în setul doi, cedat la o diferență categorică, 25:12, dar și în continuare, elevele lui Darko Zakoc începând în trombă setul trei, cu 6:0, și desprinzându-se și mai clar, de la 9:5 la 18:6, după care au început să fie efectuate și înlocuirile. 

Astfel, după ce a început cu Ana Antonijević, Ioana Baciu, Jovana Kocić, Maja Aleksić, Bojana Čelić-Markovic, Bojana Milenković și Silvija Popović ca libero, Zakoc a mai apelat la Réka Bleicher, Ramona Rus, Irina Malkova, Francesca Alupei și Aleksandra Spasenić. 

Dintre care Milenković a reușit 15 puncte iar căpitanul Baciu, Čelić-Markovic și Jovana Kocić câte 10 puncte fiecare, principală realizatoare a învinselor fiind Koprivica, tot cu zece puncte, trei din blocaj, completată de Nina Kocić cu opt.

În concluzie, victorie la pas a favoritelor, după 64 de minute de joc efectiv, cu 3:0, pe seturi 25:21, 25:12,25:15. Iar una peste alta, rezultate așteptate în toate partidele disputate în ”Mica Romă”.

Iar de la Blaj, peste munți, CSM Lugoj urmând a juca în cel de-al doilea turneu triunghiular tot în ultimele două zile ale reuniunii, mai întâi sâmbătă 7 noiembrie cu CSM Târgoviște iar pe 8 cu gazda CSU Belor Galați, antrenată de fostul tehnician al timișencelor, Bogdan Paul. 

Beneficiul gazdei, ziua de pauză între meciuri, va fi la dispoziția lugojencelor cu ocazia organizării turneului din cea de-a treia rundă, între 20 și 22 noiembrie, cu CSO Voluntari 2005 și CS Medgidia, dobrogence gazde ale triunghiularului de la finele acestei săptămâni, în care vor primi vizita campioanei din Blaj.

Timișencele s-au bazat în jocul de la Blaj pe Zelenovic, Koprivica, căpitanul Balintoni, Albăstroiu, Bărbulescu, Nina Kocic, Georgiana Popa, liberoul Adriana Popa, Ignjic și Savu, absentând în schimb centrul sârb Canak.

Doar CSM Lugoj și FC Argeș n-au câștigat încă nici un set în primele două apariții din noul campionat. Următoarele oponente ale bănățencelor au câștigat primele lor două partide, CSM Târgoviște la zero pe teren propriu iar gălățencele la București, 3:0 cu FC Argeș și 3:2 cu 15:12 în decisiv cu gazda CS Rapid.

Rezultatele zilei a treia de jocuri din turneul numărul 1 în Divizia A1 feminină, pe coloana clasamentelor.

Elita masculină debutează weekend-ul viitor, CSU UVT Timișoara fiind programată în turneul din capitală cu organizatoarea CSA Steaua și CS Dinamo București, triunghiular anunțat în perioada 7-9 noiembrie, până lunea viitoare, după care bănățenii vor găzdui partida cu CSU Știința București cândva în intervalul 21-23 noiembrie, ca unică întâlnire a turneului 2. Ulterior, cei de pe Bega vor evolua în turneele 3-6 pe rând la Brașov, Dej, Cluj și Craiova.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: