Bine ai revenit, CSU Politehnica Timişoara! După 1.673 de zile, redebut divizionar al voleibalistelor

Timişoara la fileu îşi va reaminti această sâmbătă de 25 octombrie 2014, care a consemnat revenirea voleibalistelor “Universităţii” pe parchetul divizionar, la 4 ani şi aproape 7 luni de la ultima sa apariţie în A2. Relansarea a avut loc pe Crişul Repede, la marginea Oradei, ca un prim pas înapoi după 4 sezoane pe margine: bine ai revenit! Rezultatele, ierarhia provizorie şi programul rundei a II-a, pe coloana dreaptă a Secţiunii Volei…

“U” Timişoara juca ultimul ei meci în liga secundă feminină, Divizia A2, pe 27 martie 2010, contra lui CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş, într-o primăvară în care CSM Lugoj promova din aceeaşi serie în elita A1, de-atunci voleiul timişean fiind asigurat la nivelul primului eşalon feminin de către fetele lui Bogdan Paul, acum Valerijan Luka.

Iată că au trecut 1.673 de zile de la acea ieşire din scenă, pe atunci cu profesorul Ciprian Dârnescu la cârmă, şi ora redebutului a sosit, acum la timonă cu profesoara Cerasella Şerban, fost ridicător prim-divizionar al Universităţii.

Runda inaugurală le-a trimis pe tinerele timişorence, o garnitură de junioare, pe malurile Crişului Repede, unde CSU Oradea, o trupă cu rutina acestui eşalon, s-a impus la mustaţă şi în tie-break-uri, valorificându-şi pe finalurile de set experienţa superioară: 3:0 (25:19, 28:26, 32:30), după două ore de joc. Atât le-a luat bihorencelor, la capătul a 160 de puncte şi a numeroase răsturnări de situaţie, pentru a înfrânge rezistenţa debutantelor divizionare ale Timişoarei. Dintre care unele vor evolua şi duminică, mâine dimineaţă de la 11, în Divizia Cadeţi, a generaţiilor 1998-1999, acasă cu cele din Deva, fiind vorba de Cotumbianu, Vlaicu, Catargiu. Cadetele abia au ajuns seara după 6 în oraş iar puţin peste 12 ore vor fi din nou la datorie în competiţiile FRV, dar pe parchetul juvenil.

Aşadar un debut promiţător, după un duel antrenant, cu multe faze lungi, şi în care CSU Politehnica a avut câteva mingi de set, dar adjudecat la finalizare de mai experimentatele gazde.

Să notăm locul redebutului Universităţii în voleiul divizionar feminin, Sala Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, din Oradea, sâmbătă de la 12.

Antrenoarea Şerban a început cu sextetul Loredana Paşca – cpt., Claudia Fantaziu, Aryana Gădian, Andreea Niculiţă, Bianca Şvaia, Teodora Cotumbianu, cu Cybill Catargiu – libero, şi le-a introdus pe parcurs şi pe celelalte tinere convocate, şi anume Iovanca Demian, la coordonare, Cristina Pruteanu şi Daiana Vlaicu.

Revenirea lui „U” pe orbita întrecerii fetelor, sub denumirea CS Universitar Politehnica, reprezintă şi o bucurie în plus pentru Sporttim, care a pledat fervent în ultimele 4 sezoane pentru relansarea acestui nume cândva prim-divizionar la fileul sexului frumos.

Timişorencele au evoluat în albastru-alb dar vor trece în curând în violet, aşteptându-le acum tot o deplasare, la Râmnicu Vâlcea, sâmbăta viitoare de la ora 11, după care, în etapa a III-a din A2 Vest va urma derby-ul local al relansatului volei fete timişorean, cu ACS Agroland, care a cedat în devans din această primă rundă, 3:1 la Târgu Mureş, cu „Medicina II”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: