Cadeţii CSS Bega cotropesc Kefalonia în Ocna Mureş: 3-0

Ai pierdut? Continuă. Astfel au abordat campionii naţionali en-titre ai Diviziei Speranţe, CSS Bega Timişoara, prima deplasare stagională la nivelul superior de vârstă, Divizia Cadeţi, impunându-se cu 3:0 (-7;-16;-9) duminică la Ocna Mureş, cu CS Kefalonia, în runda a doua a Seriei D din Campionatul Naţional, după ce în urmă cu două săptămâni cedau acasă, 1:3 cu CSS Şcoala 1 Oţelu Roşu. Dar cum talentaţii voleibalişti formează şi osatura echipei CSS Bega aliniată pe cel mai înalt palier al piramidei juvenile, Divizia Juniori, ei vor avea ocazia revanşei cu cărăşenii duminică 23 octombrie, în etapa a III-a a Seriei E la acest nivel, www.sporttim.ro propunându-vă în josul primei pagini, în cadrul rubricii FOTO OBIECTIV, un fotoreportaj pe urmele absolvenţilor cu lauri la „Speranţe”… (foto prima pagină: Raul Grindean).

Sextetul de bază învingător duminică la Ocna Mureş a fost Bădiceanu Lucian, Roşu Marius, Roşu Mircea, Kaburek Florian, Ene Vlad Florin şi Itu Alin, mai jucând Duţă Alex şi Vîrlan Robert, cu o menţiune specială din partea antrenorului Dan Mihai Jitaru pentru evoluţia lui Ene.

După principiul „omul sfinţeşte locul”, pe care l-a testat în repetate rânduri cu succes, mai întâi în voleiul feminin juvenil lugojean, unde prelua ştafeta reuşitelor de la tatăl său, iar acum în cel timişorean, pe care şi-a pus deja pecetea, la puţine sezoane de la sosirea laCSS Bega, profesorul Dan Mihai Jitaru este de părere că în ciuda tuturor dificultăţilor şi handicapurilor la prima vedere insurmontabile, ţinând de diverse neajunsuri cu care se confruntă sportul în săritură la fileu pe malurile Begăi, şi mai ales când vine vorba de pepiniera sa, o politică a perseverenţei şi paşilor mărunţi, mici dar siguri şi bine apăsaţi, poate lăsa ceva în urmă.

Iar cu această convingere în suflet, antrenorul şi adolescenţii săi campioni au luat-o din nou de la capăt, pe un nou drum…

Comparativ cu celelalte sporturi cu minge, alta este harta voleiului juvenil românesc, cu locuri ca Ocna Mureş sau Câmpulung Muscel. În mai, în localitatea argeşeană, CSS Bega Timişoara absolvea Divizia Speranţe a piramidei Campionatului Naţional cu un titlu suprem pe ţară, „aurul”, iar de duminică 16 octombrie se află pe drumuri în Divizia Cadeţi a aceluiaşi sistem, aşadar la un nivel superior de vârstă, în deplasare la CS Kefalonia Ocna Mureş.

Dar profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor al campionilor naţionali en-titre, tinde şi în acest prin sezon la „Cadeţi” să ajungă cu tinerii săi tot la nivelul turneului final al competiţiei, pe ţară, unde ar putea întâlni pe alde CSS Dinicu Golescu Câmpulung Muscel.

Momentan însă, CSS Bega se concentrează pe cei 4 adversari din Seria D a Diviziei Cadeţi, şi anume CS Kefalonia Ocna Mureş, adversară în runda a doua, CS Teo Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea, care vine în etapa a treia la Timişoara, în sala „Profesor Mircea Albu”, pe 30 octombrie, Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova, pe al cărei teren bănăţenii vor juca în 13 noiembrie, respectiv CSS Şcoala 1 Oţelu Roşu, unde timişorenii vor debuta deja în retur, după ce pierdeau meciul inaugural cu 1:3.

Jitaru explică aspectul că dacă din punct de vedere tehnic lucrurile stau bine în pregătirea şi progresul Cadeţilor, insistându-se repetitiv pe procedee de execuţie, în schimb în plan tactic se regăseşte cu elevii săi pe acel palier unde este necesară politica paşilor mărunţi şi multă perseverenţă, în a implementa încă de pe acum sisteme de joc pentru fazele de apărare respectiv atac: „Tot insistând, vor ajunge să le viseze în câteva luni. Momentan le mai uită. Dar acesta este în mare principalul aspect pe care insistăm în aceste luni, în cursul meciurilor tur-retur ale seriei, de a deprinde nişte sisteme tactice de joc. Este tot ceea ce ne interesează la momentul actual, depăşind ca importanţă scorul în sine. Vreau să le aibă bine definite la ora turneelor din primăvară”.

Cam acestea ar fi deci reperele activităţii lor… Care este însă personalul? În mare, aceiaşi adolescenţi care se impuneau în luna mai la nivelul Diviziei Speranţe, acum atacând două niveluri superioare ale competiţiei, şi anume „Juniori” respectiv „Cadeţi”. Majoritatea sunt proaspeţi liceeni de clasele a IX-a şi a X-a, opt dintre ei studiind la Liceul cu Program Sportiv, dintre care 5 campioni de la „Speranţe” intraţi prin admitere iar alţi trei, Duţă, Vîrlan şi Itu, prin transfer, baza şcolară precedentă fiind asigurată de pepiniera plămădită de profesorul Ioan Blaj la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 30, din Zona Soarelui, fără de care, după cum recunoaşte acum Jitaru, nu prea ar fi avut ce fond uman să modeleze…

Lui Jitaru îi este înlesnită acum activitatea şi pentru că, liceenii studiind după-amiaza, beneficiază în pregătirea lor pe timpul dimineţii de faptul că sala „Profesor Mircea Albu” este la acea oră liberă. „Îi aduc dimineţile, pentru câte două ore şi jumătate, şi mai avem zile şi cu antrenamente pe seară. Pot astfel să creez un nucleu foarte bun de lucru”.

Cadeţi ai lui Jitaru la CSS Bega

Iar asistând la un scurt program de încălzire, desfăşurat atât într-o strâmtă sală de forţă, circuit la nouă aparate, cu schimburi frecvente, în care nimeni nu rupe lanţul, concentrându-se la ordinea lucrurilor, cât şi pe terenul CSS Bega din preajmă, pentru mobilitate şi coordonarea mişcărilor, Cadeţii răspund foarte bine… Iar când Cadeţii se aliniază, la fiecare două săptămâni, şi pe celălalt front, superior, cel al Diviziei Juniori, celor 11 adolescenţi li se mai alătură 3 liceeni de clasa a XI-a, mai mari, şi care corespund cerinţelor pentru palierul de vârstă. Talie au, cu … cel mai înalt dintre ei…

Conform fotografiei de grup de la antrenament, de la stânga şi de pe rândul de sus, campionii de la Speranţe şi care au luat-o pe noul drum la Cadeţi sunt Marius Roşu, Robert Vîrlan, Florin Vlad Ene, Alin Itu, Mircea Roşu, Florian Kaburek, iar în faţa lor Daniel Crăciun, Alex Duţă şi Lucian Bădiceanu, în echipă mai fiind Flavius Mihu şi Bogdan Contra, iar dintre Juniori, „cei 3 muşchetari” Daniel Luncă, Sabin Nină şi Paul Borchescu.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: