Calificată şi cu cadetele, la Bucureşti, CSŞ Bega mai are un hop, acasă, cu junioarele, pentru a fi prezentă în bloc, cu cele 4 grupe, în semifinale

CSŞ Bega Timişoara are deja 3 echipe în fazele semifinale ale Campionatului Naţional de volei feminin la nivel juvenil, şi anume în Divizia Minivolei, Divizia Speranţe respectiv Divizia Cadeţi, categorie la care calificarea a obţinut-o la Bucureşti, cu două victorii la zero, şi mai aspiră la accederea în semifinalele Diviziei Juniori, cea mai mare grupă de vîrstă, cu ocazia turneului pe care-l va găzdui de vineri pînă duminică în sala „Profesor Mircea Albu”.

La minivolei, categoria 2000-2001, CSŞ Bega va lupta pentru calificarea în turneul final în patrulaterul ce va fi găzduit la finele acestei luni, mai exact la sfîrşitul săptămînii viitoare, la Lugoj. Gazda CSŞ (A) precum şi grupările din Arad respectiv Lipova, vor trage la rîndul lor la locul întîi, unicul calificant, pe parcursul a cîte 3 jocuri disputate în două zile. Într-o altă serie semifinală din totalul celor 8 a cîte patru formaţii se regăseşte şi garnitura B a lugojencelor, care va evolua la Sibiu.

Sala „Profesor Mircea Albu” din zona Dacia va fi gazdă a uneia dintre seriile semifinale ale Diviziei Speranţe, în 13-14 aprilie, în cadrul căreia timişorencele vor avea ca adversare reprezentante ale aceloraşi cluburi din Lugoj, Arad şi Lipova, tot doar prima clasată avînd drept de calificare la turneul final.

Ca reper, CSŞ Lugoj şi CSŞ Bega au încheiat umăr la umăr faza zonală a competiţiei, cu cîte 10 victorii şi două eşecuri, dintre care unul cu 2:3, speranţele de pe Timiş cu setaverajul 33:9 iar cele de pe malurile Begăi cu 32:10.

Mai spectaculoasă a fost reuşita cadetelor lui CSŞ Bega Timişoara, în turneul sferturilor de finală, disputat la Bucureşti, în găzduirea grupării CTF I Mihai, elevele profesoarei Cerasela Şerban trecînd de CSŞ Galaţi şi de gazda întrecerii cu un acelaşi 3-0, pierzînd în schimb cu CSM Baia Mare, după o cădere de la 2:0 la seturi.

Calificarea în turneul semifinal a fost plusată de titlurile individuale adjudecate de cadete de pe Bega în turneul bucureştean. Astfel, Iovanca Demian, ridicător şi căpitan al echipei, a fost desemnat cel mai bun ridicător al turneului, iar Teodora Cotumbianu – cel mai bun trăgător. Din lot au mai făcut parte Ioana Ordean, Aryana Gădian, Noemi Ignat, Carina Pleş, Adriana Melniciuc, medaliată la nivel naţional şi în voleiul de plajă, laolaltă cu Noemi Ignat, Cristina Ban, Alexandra Indic şi Denisa Sfetescu, mezină din generaţia 1999 care a fost desemnată cea mai tînără ridicătoare a concursului.

„Celelalte echipe aveau şi cadete din 1996 dar noi nu, jucînd cu fete din generaţiile 1997-´98 şi chiar 1999”, a explicat profesoara Şerban, spunînd: „Fetele au jucat foarte bine, fără reproş, şi s-au impus categoric în faţa celor două echipe din Galaţi şi Bucureşti. Au cedat psihic în setul 3, la 24:23 pentru Baia Mare, iar în setul 5, pe preluare, s-a încheiat practic meciul, dar a fost un joc frumos iar Baia Mare a jucat şi cu cadete de 1996, ceea ce noi n-am avut în lot. Ne-am calificat astfel de pe locul 2, în semifinale, care vor avea loc la Târgu Mureş, din 3 aprilie. Suntem însă cu cel puţin un an mai mici decît tot ceea ce este în ţară la nivelul cadetelor iar generaţia de 1996 este una foarte frumoasă în ţară. De aceea turneul de la Târgu Mureş va fi foarte dificil”.

Primele 3 clasate din 6 formaţii la startul Seriei I a turneului semifinal târg-mureşean vor accede la turneul final, alcătuit din 6 echipe.

În fine, zilele viitoare, în week-end-ul 22-24 martie, CSŞ Bega Timişoara va avea ocazia să rotunjească la 4 numărul echipelor ajunse în turneele semifinale pe 2012-2013, cu prilejul găzduirii în sala „Profesor Mircea Albu” a sferturilor de finală în Divizia Junioare, cea mai mare grupă de vîrstă, 1994-1995. Primele două clasate se vor califica în semifinale, caz valabil din fiecare dintre cele 6 serii a cîte 4 echipe, la Timişoara mai concurînd junioarele din Craiova, Cluj şi Codlea.

Partidele vor avea loc vineri şi sîmbătă începînd cu ora 13,30, iar duminică de la ora 14,30. Cadetelor calificate la Bucureşti li se vor alătura în lotul ce va evolua acasă în week-end Anca Pienescu (n. 1995), Claudia şi Adriana Fantaziu, precum şi Oana Mara.

CSŞ Lugoj va găzdui seria a VI-a, calificată fiind dintr-o aceeaşi grupă zonală cu CSŞ Bega.

„La speranţe, şansele noastre la turneul final sunt bune, de asemenea la junioare. La cadete misiunea e mai dificilă„, a conchis profesoara Şerban, care activează la cîrma grupelor de volei fete de la CSŞ Bega împreună cu colega profesoară Ramona Rosocha.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Calificată şi cu cadetele, la Bucureşti, CSŞ Bega mai are un hop, acasă, cu junioarele, pentru a fi prezentă în bloc, cu cele 4 grupe, în semifinale

  1. ctm spune:

    Frumoase rezultate,
    pacat ca asemnea jucatoare nu au unde sa continue la seniori in Timisoara, ca din pacate echipa divizionara nu avem.
    Poate se reinfinteaza Universitatea, sau poate Bega isi face echipa de senioare si readuce si voleiul feminin (cum a mai readus si baschetul feminin in Timisoara cu cativa ani in urma)

  2. Andrei spune:

    Aveti acolo un om de valoare:Jitaru Dan.De ce nu il folositi?A avut experienta la fete in perioada de relansare a Lugojului ca echipa feminina.Folositi-l, dati-i obiectul muncii. sunt convins ca ii va placea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: