Campioana CSM Volei Alba Blaj câștigă a X-a ediție a Cupei CSM Lugoj, Serbia ia titlul european și la masculin

CSM Volei Alba Blaj, redevenită campioană a țării la finele ediției trecute a Diviziei A1 de volei feminin, a câștigat duminică la prânz meciul cădere de cortină peste cea de-a X-a ediție a ”Cupei C.S.M. Lugoj” și implicit trofeul turneului patrulater amical internațional găzduit de clubul bănățean de primă ligă începând de vineri în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, în total cu 6 partide în program.

Voleibalistele antrenate de Darko Zakoc la gruparea ardeleană incluzând o pleiadă de sportive de peste hotare au înfrânt detașat și tot mai clar rezistența gazdei CSM Lugoj în întâlnirea ce a pus punct duminică ediției aniversare a întrecerii de verificare, cele 3 seturi fiind adjudecate pe rând cu 25:20, 25:16 și 25:12. 

Aceasta a fost și ultima repetiție a prim-divizionarelor bănățence pregătite de sârbul Ugljesa Segrt, la rândul său în staff-ul tehnic al grupării din Blaj înaintea sosirii la CSM Lugoj mai întâi ca secund al lui Valerijan Luka, repetiție premergătoare debutului oficial în sezonul 2019-2020, pe trei fronturi pentru alb-albastre, startul urmând a fi luat în campionat, pe teren propriu, sâmbătă 5 octombrie, contra nou-promovatei FC Argeș.  

A fost de fapt cea de-a doua participare a lugojencelor în weekend-uri consecutive la turnee amicale din perioada de pregătire, după câștigarea cu o săptămână înainte, la Cluj, a ”Turneului Centenar” al clubului alb-negru, prin tranșarea favorabilă a celor două meciuri jucate, cu gazdele și oponente maghiare. 

Tot duminică s-a jucat și finala Campionatului European de volei masculin rezervat seniorilor, Serbia răsturnând la seturi soarta ultimului act de la Paris cu Slovenia, 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20), ceea ce face ca vecinii de la sud-vest să-și treacă în cont aurul continental atât la băieți cât și la feminin în același an, precum izbuteau și la edițiile din 2011. Serbia, având în Uros Kovacevic cel mai valoros voleibalist al competiției, conform desemnării sale oficiale de către organizatori, autor a 20 de puncte în finală, trecea joi cu 3:2 în semifinale de gazda Franța, înfrântă în cele din urmă și în finala mică, de Polonia, pierzătoare joi în penultimul act cu slovenii, care au marșat pe drumul spre finală prin a juca doar acasă, la Ljubljana, ceea ce n-a mai fost cazul duminică. Bizarerii organizatorice ale turneului final continental al reprezentativelor de seniori în noul format competițional, presupunând găzduirea întrecerii de către 4 țări, nu neapărat vecine geografic…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Volei: